У Чаплинській громаді відбувся урочистий захід до Дня Соборності України «Єднання заради незалежності»

Дата: 22.01.2020 16:31
Кількість переглядів: 854

          22 січня 2020 року у малій залі комунального закладу Чаплинської селищної ради «Чаплинський культурно-мистецький Центр» для громади селища відбувся урочистий захід до Дня Соборності України «Єднання заради незалежності». Захід підготовлено та проведено відділом культури Чаплинської селищної ради, комунальними закладами Чаплинської селищної ради «Чаплинська центральна бібліотека» та «Чаплинський культурно-мистецький Центр». 

         На заході були присутні керівництво Чаплинської селищної ради, працівники підприємств, установ та організацій громади усіх форм власності, військові та громадськість.

У календарі нашої держави з’явилося ще одне свято – День Соборності України, яке засвідчує віковічну мрію волелюбного українського народу бути єдиною і незалежною країною, бути господарем своєї землі.         

Бібліотекарі Суханова Ірина та Міщенко Ірина зробили історичний екскурс у доленосний 1918 рік, коли 1 грудня одностайно Директорією була прийнята ухвала про злуку Західноукраїнської Народної Республіки з Українською Народною Республікою. Об’єднавчий рух досяг свого апогею у двадцятих числах  січня 1919 року. Директорія і Рада Народних Міністрів призначили урочисте святкування об’єднання  Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки на 22 січня. Здійснилася одвічна мрія єднання, для якої жили і за яку вмирали найкращі сини і доньки України.

                                  Ніщо не спинило порив той жагучий,

                                  Всіх людей, що за руки взялися в ту мить.

                                  Шикувалися лави, народні, єдині

                                  На землі нашій рідній, святій.

 

На заході діяла книжкова виставка «Велична і свята, Соборна Україно…».

 

         У виконанні Анатолія Павлюка, Крістіни Іноземцевої, Анни Коваленко, Софії Ковальової звучали патріотичні пісні.

 

У залі панувала урочиста атмосфера і гордість за величний подвиг українського народу і, без сумніву, ще багато треба зробити для розбудови чесної, демократичної, вільної і незалежної України.

Жовнерчук А.Л.,

Директор КЗ Чаплинської селищної ради

«Чаплинська центральна бібліотека»

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано