У Чаплинській громаді відзначено Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту

Дата: 27.01.2020 18:46
Кількість переглядів: 491

                «Голокост  - трагедія ХХ століття.» Під такою назвою 27 січня 2020 року у малій залі комунального закладу Чаплинської селищної ради «Чаплинський культурно-мистецький Центр» пройшов захід з відзначення Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту.

Захід відбувся за сприяння відділу культури Чаплинської селищної ради, за участю комунальних закладів Чаплинської селищної ради «Чаплинська центральна бібліотека» та «Чаплинський культурно-мистецький Центр».

         Бібліотекарі Міщенко Ірина та Чуб Ірина розповіли присутнім про жахливі події на Україні під час окупації німецькими нацистами у Другій світовій війні. Трагічне повсякдення 1941-1944 років віддзеркалюють архівні документи, спогади очевидців. Зрозуміти причини страшного геноциду, усвідомити світову історію ХХ сторіччя неможливо без знання історії Голокосту. Голокост означає – «всеспалення», «знищення вогнем». Голокост на Україні – систематичне переслідування та знищення єврейського населення України за ініціативою нацистської Німеччини.

         27 січня у всьому світі відзначають День пам’яті жертв Голокосту  у Другій світовій війні. Хроніка Голокосту – це біль і жах українського народу. Символом Голокосту в Україні став розстріл близько ста тисяч людей у Бабиному Яру ( м.Київ). Свої «Бабині Яри» були у кожній з окупованих нацистами областей України. Євреїв з Херсонщини знищували протягом окупації, станом на 7 листопада 1944 року було розстріляно: у Бериславі  -474, у Каховці – 2050, у Цюрупинську ( Олешки ) – 2000, у Скадовську – 286, у Генічеському районі  - 286, у Калінінському ( Великоолександрівський ) районі – 3749. В цілому, загальна кількість знищених євреїв на Херсонщини більше 30 тисяч осіб. За весь період Другої світової війни фашисти знищили 6 мільйонів євреїв.

         Вивчення страшного минулого – це  не тільки збереження пам’яті про загиблих, а й одна з умов життя у сучасному світі. До уваги громади селища діяла книжкова виставка «Голокост. Цього не можна забувати…», демонструвався фільм «Бабин Яр». Хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх, хто став жертвою злочинних вбивств фашистами у роки Другої світової війни.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано