«А ПАМ'ЯТЬ СВЯЩЕННА…»

Дата: 01.11.2019 08:52
Кількість переглядів: 833

Понад 76 років тому Друга світова війна забрала та скалічила мільйони життів людей у всьому світі. Величезною трагедією ця війна стала для нашої країни, яка внаслідок ворожої окупації втратила п’яту частину свого населення і залишилася майже вщент зруйнованою.

31 жовтня 2019 року, за підтримки селищного голови Фаустова Олексія Георгійовича, відбувся мітинг – реквієм біля Обеліску Слави.

У цей день вшановуємо тих небагатьох визволителів, які на щастя досі живуть серед нас та з вдячністю згадуємо тих, кого на жаль уже немає. Низько вклоняюся всім тим, хто доклав зусиль до визволення України та населених пунктів Чаплинської об’єднаної територіальної громади від нацистських загарбників від нацизму і виховав покоління, яке здобуло незалежність для нашої держави.

З перших днів Другої світової війни понад 1000 чаплинців стали до лав захисників Вітчизни. У перші дні війни для оборони тилу в районі було створено народне ополчення і винищувальний батальйон з 1768 чоловік. 12 вересня 1941 року нацистських загарбники окупували селище Чаплинка. Недалеко від села вороги спорудили аеродром, звідки їхні бомбардувальники та винищувачі здійснювали вильоти у напрямку Кримського півострова.

На фронтах Другої світової війни проти нацистських загарбників билися 789 жителів Чаплинки, 419 з них загинули. За виявлений героїзм на фронтах війни 652 людини райцентру було нагороджено орденами і медалями.

Звільнення населених пунктів Чаплинської громади розпочалося 30 жовтня 1943 року, цього дня було звільнено село Першоконстантинівку, 31 жовтня Чаплинку, Андріївку, Магдалинівку, 01 листопада Кучерявоволодимирівку, Червону Поляну та 02 листопада Балтазарівку, Скадовку та Чорну Долину.

У цей день ми схиляємо голови перед пам'яттю загиблих воїнів-визволителів та вклоняємося живим учасникам тих героїчних подій. Ми зберігаємо правдиву історію великої перемоги нашого народу, адже це складає міцну основу для єдності майбутніх поколінь.

        Із словами вдячності до ветеранів звернулися заступник голови Чаплинської селищної ради Олег Миколайович Яшний, отець  протоієреї Миколай та від молоді селища учениця 11-А класу опорного закладу Чаплинська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів – Крістіна Есаулова.

         Мітинг -  реквієм супроводжувалися тематичними піснями у виконанні: Крістіни Іноземцевої, Валентини Балясної, Наталії Яцюк та Анатолія Павлюка. Захід провів Дмитро Спільний.

У кінці заходу мешканці селища та гості Чаплинки поклали квіти до Обеліску Слави.

Дорогі ветерани, у цей важкий для Батьківщини час ваші мужність і відвага стали прикладом для тисяч молодих українців, які нині постали на захист рідної землі.

Цього святкового дня бажаю всім нам миру і злагоди. 

 

Крістіна Іноземцева

                  завідуюча сектором культурно-дозвіллєвої

діяльності комунального закладу

«Чаплинський культурно – мистецький Центр»

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано