У с. Першокостянтинівка Чаплинської громади відсвяткували День села

Дата: 23.10.2019 15:04
Кількість переглядів: 718

    

 «Пахне рідне село: і цвітінням лугів,

 і роздоллям небес, і піснями гаїв, і полями,

де сонячне світить чоло – пахне цвітом село…..».

 

         Щорічно за традицією, в жовтні, мешканці села Першокостянтинівка відзначають День села. Саме в цей день з'їзджаються до свого рідного куточка люди, які тут народилися, виросли, де відчули справжню материнську ласку та турботу, цінні поради батька. В цей день село, як завжди, радо зустрічає гостей.

         20.10.2019 року свято розпочалось із спортивних змагань та футбольного матчу між командою з молоді села, ветеранами футбольної команди, команда військовослужбовців, які базуються на території села та футбольної команди Присиваської ОТГ.

         В обідню пору, біля сільської ради, зібрались місцеві жителі та гості від старого до малого. Розвагами і  сюрпризами для малечі стали величезна надувна гірка, батути, та пригощання  солодкою ватою. І все це – безкоштовно. Дорослі тішилися, дивлячись, як радіють діти та онуки. Всі бажаючі мали змогу взяти участь у відкритті оновленого дитячого майданчика на якому за кошти спонсорів «Пауер Констракшнл Корпорейшнл ОФ Чайна ЛТД» було збудовано гірку «Корабель» та гойдалку. На відкритті були присутні самі спонсори, які після перерізання стрічки пригощали дітей солодощами, дарували повітряні кульки. В свою чергу діти подарували спонсорам ляльки – мотанки, виготовлені власноруч, побажавши щоб вони повсякчас оберігали їх родини.  І пояснили, що лялька – мотанка,  оберігає  родини,  бо є  могутнім магічним талісманом,  це символ  мудрості, символ  матері і зв’язку між поколіннями, а щільна довга  коса  символізує силу, красу  і здоров'я.

          Урочиста частина свята відбулась у приміщенні Будинку культури.

          До урочистого концерту підійшли з творчістю та гумором. Готувалися серйозно. Адже таке дійство у селян буває практично раз на рік. Розпочалася концертна програма з привітання жіночого вокального ансамблю піснею «Привітальна», ведучі концерту від усього серця вітали теплими словами односельчан. Пригадали воїні афганців, воїнів АТО та вшанували всіх загиблих хвилиною мовчання. Привітали найстарших та наймолодшого жителів села, іменинників цього дня.

        Зі щирими слова вітання до першокостянтинівців звернувся заступник селищного голови Яшний Олег Миколайович. Бажав селу розквіту, міцного здоров’я та добробуту громаді, наголосив, що такі свята дають громаді надію на краще життя і спонукають людей вірити в себе і у свої можливості та вручив почесні грамоти активним жителям села.

         Із теплими словами до своїх односельців звернувся виконуючий обов’язки старости села Гелиш Вячеслав Михайлович. Вітаючи односельчан зі святом, подякував тим людям, які небайдужі до проблем громади та беруть активну участь у житті села, зокрема, тим, хто допомагав під час підготовки до святкування. Нагородив кращі двори села пам’ятними табличками «Двір зразкового порядку».  

         Особливу позитивну атмосферу подарували глядачам дві куми Одарка та Солоха, які весело та вдало передали сцени із життя села. Згодом до них приєднався Стецько, який весь час шукав собі наречену, а отримав гарбуза. Свої музичні та співочі таланти дарували першокостянтинівцям гості свята – Чаплинський культурно-мистецький центр, які з перших хвилин свого виступу продемонстрували свою неймовірну артистичність, неперевершений шарм та професіоналізм, доказом чого були шалені оплески та позитивна святкова атмосфера у залі.

         Окрім концерту гості та жителі села могли пригоститися пловом.   

Свято закінчувалось, та людям не хотілося розходитись по домівках, адже позитивні емоції і радість переповнювали кожного, хто завітав цієї погожої днини на свято.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора