Шановні абоненти власників (співвласників)  багатоквартирних житлових будинків  !

Дата: 20.09.2019 13:29
Кількість переглядів: 872

         Чаплинська селищна рада  повідомляє, що з 1 травня 2019 року набув чинності Закон України “Про житлово-комунальні послуги ”, де статтями 14 (розділу ІV) та 19 ( розділу V) визначено обов’язок власників (співвласників) багатоквартирних житлових будинків  організувати технічне обслуговування, поточний та капітальний ремонти внутрішньобудинкових систем газопостачання з метою забезпечення оператором газорозподільчої системи (далі - Оператор ГРМ) безперервності та безпеки газопостачання.

         Станом на 01 вересня 2019 року не укладено  50,8 %  договорів власників (співвласників) багатоквартирних житлових будинків   смт Чаплинка з Оператором ГРМ по забезпеченню технічного обслуговування.

         Відповідно до підпункту 6. пункту 5.7. глави V Наказу Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 15травня.2015 р. за № 285, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 08 червня 2015 р. за № 674/27119 “Про затвердження Правил безпеки систем газопостачання” підлягає відключенню від системи газопостачання обладнання житлових і громадських будинків із встановленням заглушки за умови не забезпечення власником (балансоутримувачем та/або орендарем (наймачем)) технічного обслуговування згідно з вимогами пункту 5.4 цієї глави (технічне обслуговування внутрішніх газопроводів і газового обладнання житлових і громадських будівель, комунально-побутових об’єктів невиробничого характеру здійснюється відповідно до вимог документації з експлуатації заводів-виробників газового обладнання на договірних засадах).

         З огляду на вказане пропонуємо власникам (співвласників) багатоквартирних житлових будинків розглянути можливість укладання договорів з оператором газорозподільчої системи  про технічне обслуговування внутрішніх газопроводів і газового обладнання  багатоквартирних житлових будинків.

 

 Начальник відділу - головний архітектор

Чаплинської селищної ради  

Кузнецова Єлізавета


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано