У Чаплинській громаді проведено національно-патріотичну акцію «Ми – українці»

Дата: 15.08.2019 13:50
Кількість переглядів: 655

 В рамках щорічної обласної національно-патріотичної акції «Ми – українці» з метою виховання патріотизму на підґрунті вивчення національних традицій і позитивних прикладів з історії та культури українського народу бібліотекарі комунального закладу «Чаплинська центральна бібліотека» провели  цикл заходів.

 

       Майстрині-вишивальниці - відомі постаті в  селі  Червона  Поляна.  Талант народних майстринь багатогранний, він б’є ключем працелюбства та любові до традицій рідного народу і є взірцем для майбутніх поколінь.  Одна із них  Тамара Василівна  Саліженко. Виховала  трьох  дітей  та  має  онуків.    Після  виходу  на  заслужений  відпочинок  відкрила  у  собі  талант – вишивання  бісером. І ось - зустріч   вихованців  дитячого  садка  з  вишивальницею Саліженко  Тамарою  Василівною.  Діти з  великим  задоволенням  розглядали  роботи  та  слухали  розповідь  вишивальниці.

      У серці кожного з нас на все життя залишається світле ім’я улюбленого вчителя – мудрого, уважного і доброго провідника дитинства і юності. Він відкриває перед ними чудовий світ науки , допомагає обрати свій шлях у житті, учить нас міркувати, мріяти, прагнути, досягати поставлених цілей. Його щире слово, порада, напуття – найдорожчі для нас. Таким наставником для багатьох жителів села Кучерявоволодимирівка була Шатохіна Марія Михайлівна. Марія Михайлівна все життя займалася улюбленою справою: вишивкою. Її роботи прикрашають стіни  та музей рідної школи. Її дійсно можна назвати майстром нашого краю. Творчий портрет «Видатні люди краю» познайомив користувачів бібліотеки з доробком майстрині-вишивальниці. Також у бібліотеці філії с. Кучерявоволодимирівка для учнів 7 класу був проведений бібліомікс «Усе життя неначе на долоні, де кожна мить – і радість, і печаль».

 Мета заходу познайомити учнів із народним художником -  земляком Кузнєцовим Григорієм Миколайовичем. Більше 10 років пройшло з тих пір, як не стало Кузнєцова Г.М., а його полотна і сьогодні буяють калиновим цвітом, бо вони написані вірним та щирим серцем. Наше завдання – не розгубити цей спадок, а передати це живе, іскристе диво наступним поколінням.

      Користувачі сільської бібліотеки-філії  із задоволенням відвідали виставку прикладного мистецтва жителів села Скадовка. Бібліотекар цікаво розповіла дітям про майстриню-вишивальницю.

      Для проведення акції «Ми – українці» бібліотекар Магдалинівської бібліотеки-філії  використовувала карту України, віночки, вишитий рушник, калину, малюнки учнів, краєвиди України, записи пісень про Україну, букет із колосків, калини, верби та барвінку.  Організувала виставку книг  «Я люблю Україну».

    Для участі у щорічній обласній акції «Ми – українці» у Балтазарівській бібліотеці – філії було проведено літературний вечір «Барвисте слово української душі». Захід складався з двох частин. Перша частина була проведена у вигляді конкурсів «Краще виконання української поезії» та «Ілюстрація до улюбленої поезії  українського письменника». У другій частині заходу бібліотекар ознайомила слухачів із поезіями письменників Чаплинського району, зокрема, Кичинського Анатолія Івановича, Валерія Павловича Кулика, Володимира Вікторовича Пузиренка. Також бібліотекарем було підготовлено однойменну книжкову виставку, що дала можливість ознайомитися читачам з літературними талантами Херсонщини. Переможці конкурсів були нагороджені солодкими призами. Учасники заходу відверто зізнавалися, що дізналися багато нового про літературні скарби свого краю.  Були приємно вражені та полишали бібліотеку, пишаючись, що проживають у такому письменному краї.

    Завідуюча бібліотеки-філії с.Першокостянтинівка підготувала літературний флеш-моб «У наших серцях Україна», де учні читали вірші про Україну Василя Симоненка. Поет з гордістю сказав: «Я – українець. Оце і вся моя автобіографія. Любіть Україну та будьте її достойними дітьми!»

    У парковій зоні селища Чаплинка бібліотекарі центральної бібліотеки провели флеш-моб «Україна – це ми!». Відпочиваючим у парку пропонували літературу сучасних українських авторів, що вдало підібрані на книжковій виставці «Читай українське». Захід спрямований на вивчення літературної спадщини та творів сучасних авторів, покликаних сприяти національно-патріотичному вихованню молоді.

 

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано