Інформуємо щодо Центру надання адміністративних послуг в Чаплинській громаді.

Дата: 10.07.2019 14:39
Кількість переглядів: 1152

Повідомляємо, що відповідно до ст. 12 Закону України «Про адміністративні послуги», Центр надання адміністративних послуг – це постійно діючий робочий орган або структурний підрозділ місцевої державної адміністрації або органу місцевого самоврядування, у якому надаються адміністративні послуги через адміністратора шляхом його взаємодії із суб’єктами надання адміністративних послуг.

 

Так, реформа децентралізації є однією з найбільш важливих та масштабних міжсекторальних реформ, що привносить безпосередні переваги у повсякденне життя українців. Це історія вражаючого успіху та повернення ініціативи в руки місцевих громад. U-LEAD з Європою: Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку, що фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею і Швецією, підтримує реформу та сприяє створенню багаторівневого управління, яке є прозорим, підзвітним та чутливим до потреб населення. Однією з невід’ємних складових реформи децентралізації є реорганізація системи надання адміністративних послуг на місцевому рівні. Функціонуючий належним чином Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП) покращує життя мешканців громади, наближаючи органи влади до потреб громадськості та роблячи систему надання адміністративних послуг прозорою, доступною та сервісно-орієнтованою. Належний ЦНАП зміцнює управління та підзвітність на місцевому рівні.

Розвивати мережу таких центрів почали всього кілька років тому. Їх ідея в тому, щоб дати можливість людям в єдиному центрі подавати документи в різні державні органи. На сьогодні в Україні  триває процес розвитку мережі центрів надання адміністративних послуг у всіх регіонах України, який завдяки наполегливій праці керівництва, не оминув й Чаплинську громаду.

Необхідна умова створення сучасного Центру надання адміністративних послуг - це єдине місце (приміщення), де можна отримати найнеобхідніші адміністративні послуги у комфортних умовах, які мають відкритий простір прийому із зручними місцями очікування в черзі та прийому відвідувачів замість коридорів та кабінетів. Прийом людей здійснюється п’ять днів на тиждень безперервно та протягом семи годин, а в окремі дні тижня — до восьмої вечора.

На даний час, завдяки зусиллям громади, проведено сучасний ремонт будівлі, а також вживаються заходи по капітальному ремонту покрівлі даху. Приділяється значна увага облаштуванню приміщення сучасною технікою, системою керування чергою, відеоспостереженням, безкоштовним Wi-Fi зонами, дитячим куточком. Ведеться робота із банківськими установами, по забезпеченню надання супутніх послуг, зокрема, встановленню терміналів самообслуговування, які нададуть можливість одразу оплачувати платні адміністративні послуги на місці.

Слід зазначити, що сучасний (належний) Центр надання адміністративних послуг, який буде відкрито в Чаплинці, дотримується всіх вимог зручності для осіб із інвалідністю. Зокрема будівлю облаштовано пандусом, а також окремою туалетною кімнатою.

У подальшому планується створення веб-платформи, на якій можна замовити окремі послуги, записатися на прийом, отримати консультацію через веб-портал. Адміністратори ЦНАП інформуватимуть заявників електронною поштою або по телефону про готовність замовленого документа. Також можна буде замовити отримання готового документа поштою, або в електронному вигляді.

Так, з метою інституційного створення затверджено Положення та Регламент роботи відділу «ЦНАП». Сесією ради прийнято перелік із 157 адміністративних послуг, найактуальнішими з яких є видача паспортів громадянина України та громадянина України для виїзду за кордон, реєстрації нерухомого майна та юридичних й фізичних осіб. З метою забезпечення надання якісних послуг, здійснено придбання відповідного обладнання, а також забезпечено підключення до каналу спеціального зв’язку, а також проводиться робота по отриманню доступів до відповідних баз даних й укладення угод про співпрацю. Відповідно до технічного завдання, керівництвом громади ведеться робота по створенню віддалених робочих місць (ВРМ), які будуть забезпечувати надання адміністративних послуг у населених пунктах, що входять до складу  Чаплинської ОТГ.

Перелік послуг, які можуть надаватися на місцях, постійно буде розширюватись. Мешканці об’єднаної громади зможуть отримувати зручні та якісні адміністративних послуг на європейському рівні.

На даний час, відкриття належного ЦНАПу в Чаплинці знаходиться на завершальній стадії. Так програмою U-LEAD з Європою, проводиться закупівля комп’ютерної техніки та обладнання, яке в подальшому буде надано громаді.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано