Активна участь сім’ї або особи в подоланні складних життєвих обставин – запорука успіху в соціальній роботі.

Дата: 12.06.2019 16:36
Кількість переглядів: 698

Соціальна робота із особами та сім’ями, що перебувають у складних життєвих обставинах – один із основних напрямків діяльності комунальної установи «Центр соціальних послуг» Чаплинської селищної ради.

Щоденно спеціалісти установи стикаються із сім’ями, для яких увійшло в звичку скаржитись на владу та вимагати різних видів допомоги, зокрема матеріальної чи гуманітарної.

З метою з’ясування реальної ситуації та потреб сімей щодня фахівці із соціальної роботи здійснюють соціальні інспектування сімей, що проживають на території Чаплинської ОТГ.

Соціальне інспектування сімей – це візит до сім’ї (з попередженням чи без нього) групи уповноважених осіб з метою ознайомлення зі станом справ у сім’ї, у першу чергу – стану утримання, розвитку й виховання дітей.

Соціальне інспектування передбачає збір додаткової інформації про осіб щодо умов їх життєдіяльності, причин та факторів, які обумовили появу складних життєвих обставин, засобів та можливостей для їх подолання, аналіз потреб осіб, підготовка рекомендацій щодо здійснення подальшої роботи з ними.

Активна участь сім’ї або особи в подоланні складних життєвих обставин – запорука успіху в соціальній роботі. Нажаль, іноді доводиться лише констатувати складні життєві обставини сім’ї, яка не вчиняє жодних дій щодо їх вирішення.

Разом з тим, для багатьох - це можливість розв’язати «клубок» проблем, який самостійно не вдається розплутати через брак ресурсів чи знань .

За результатами останніх соціальних інспектувань, сім’ї, які співпрацюють із Центром соціальних послуг Чаплинської селищної ради вже отримали гуманітарну допомогу у вигляді дитячого одягу, засоби реабілітації (милиці, ходунки), розпочато роботу із поновлення документів особам, які того потребують, визначаються фахівці партнерських організацій, яких необхідно залучити до роботи із сім’ями.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано