Працівники культури Чаплинської громади долучилися до обласної акції «Одягнемо свій край у вишиванку»

Дата: 17.05.2019 11:32
Кількість переглядів: 871

Всесвітній день вишиванки – міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. У цей день по всьому світу лунають українські пісні, організовуються акції, паради вишиванок та різноманітні флешмоби. Обовязковим у цей день для кожного свідомого українця є одягання вишиванки, як символу національної єдності.

16 травня 2019 року на Херсонщині пройшла вже традиційна обласна акція «Одягнемо свій край у вишиванку».

Працівники культури Чаплинської обєднаної територіальної громади дуже активно долучилися до цієї акції. У всіх населених пунктах, на базах сільських Будинків культури, відбулися різноманітні тематичні заходи.

Усі працівники та учасники гуртків художньої самодіяльності комунального закладу Чаплинської селищної ради «Чаплинський культурно-мистецький Центр» були задіяні у веселий та масштабний вишиваний флешмоб.

У комунальному закладі Чаплинської селищної ради «Чаплинська центральна бібліотека» та у бібліотеках-філіях були організовані книжкові виставки.

День вишиванки в селі Магдалинівка пройшов парадом вишиванок. Вишиванкова хода стартувала біля школи-філії  і пройшла по центральній вулиці села Молодіжній до Будинку культури, де їх з вітальним словом зустріла директор Будинку культури Людмила Касьянова.

В селі Скадовка, завідуючою сільським клубом, для дітей було організовано зустріч з майстринями села, які розказали про вишивку та показали наскільки це кропітка, але дуже захоплююча робота.

Біля Червонополянського сільського Будинку культури, зі словами привітань, зустрічала дітлахів директор закладу Тетяна Довбня. Вихователі та вихованці Червонополянського садочка «Сонечко» взялися за руки, вибудувавши композицію у формі серця, демонструючи цим свою любов до рідного краю та національну приналежність.

Працівниками Першокостянтиівського Будинку культури було організовано та проведено флеш-моб «Одягни вишиванку на роботу». Потім усіх бажаючих було запрошено на майстер – клас по ліпленню вареників. Чому саме вареничків? Тому що вареники — майже завжди страва ритуальна. Колись їх їли лише на свята, то ж ми продовжили старовинну традицію і приготували варенички.

 Згодом, працівники Будинку культури завітали до дитячого садочку «Сонечко». У цей святковий день для діточок було проведено тематичну музично-виховну розвагу. Юні вихованці дошкільного закладу зацікавлено слухали різноманітні історії про вишиванки, слухали українські народні пісні. А потім прийняли участь у флеш-мобі «Любов’ю квітнуть вишиванки».

Працівниками Балтазарівського Будинку культури був організований флешмоб, який розпочався біля Балтазарівської ЗОШ звідки учні направились до Балтазарівського СБК, де кожен учасник міг демонструвати свою «особливу вишиванку».

Після запального флешмобу, молодь прийняла участь у пізнавальному квесті «Що ти знаєш про Європу!» та «Патріоти держави». В приміщенні Балтазарівської сільської бібліотеки на учасників заходу вже чекав бібліотекар Олена Гмиря та культорганізатор Юлія Капітан. У квесті прийняли участь 2 команди: «Україночки» (дівчатка 3-8 кл.) та «Козаки» (хлопці 3-7 кл.). Перемогу здобули дівчатка, за що отримали дипломи та солодкий подаруночок.

Тож носімо на щастя і на долю вишиванку, це наш національний оберіг !

Ірина Мілейко, фахівець відділу

культури Чаплинської селищної ради

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано