У Чаплинській територіальній громаді завершена робота  по підготовці пришкільних таборів відпочинку

Дата: 16.05.2019 09:58
Кількість переглядів: 768

 Відповідно до наказів відділу освіти, молоді та спорту Чаплинської селищної ради № 104 від 09.04.2019 року «Про організацію літнього оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2019 року», № 127 від 22.04.2019 року «Про створення комісії з перевірки готовності таборів відпочинку з денним перебуванням», № 134 від 03.05.2019 року «Про проведення обстеження таборів з денним перебуванням», з метою перевірки готовності таборів відпочинку з денним перебуванням дітей до роботи влітку 2019 року створено комісію у складі: голови комісії – заступника Чаплинського селищного голови Яшного О.М., членів комісії: спеціаліста відділу освіти, молоді та спорту Чаплинської селищної ради Жолобатої О.О., в.о. начальника комунальної установи «Фінансово-господарська  група із централізованого обслуговування закладів та установ освіти Чаплинської селищної ради» Кіналь П.В., начальника Чаплинського районного сектору Головного управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Херсонській області Щукіна О.В., в.о.начальника Чаплинського міжрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Дячука В.П., методиста методичного центру відділу освіти, молоді та спорту Чаплинської селищної ради Збризького С.І.

         15 травня 2019 року комісією здійснено перевірку готовності таборів відпочинку з денним перебуванням дітей Чаплинської громади до роботи влітку 2019 року.  

Комісією складено акти про готовність усіх дитячих оздоровчих таборів до роботи влітку 2019 року.  

Згідно дислокації пришкільних таборів відпочинку у Чаплинській громаді відкрито 7 літніх пришкільних таборів відпочинку для оздоровлення дітей:

- Кучерявоволодимирівська філія Опорного закладу «Чаплинська школа-гімназія» (близько 40 дітей),

- Магдалинівська філія Опорного закладу Чаплинська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів (близько 70 дітей),

- Балтазарівська загальноосвітня школа (близько 100 дітей),

- Скадовська загальноосвітня школа (близько 90 дітей),

- Першокостянтинівська загальноосвітня школа (близько 45 дітей),

- Опорний заклад Чаплинська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів (близько 147 дітей),

- Опорний заклад «Чаплинська школа-гімназія» (близько 256 дітей).

Керівники пришкільних таборів отримали акти за формою № 318/о, затверджені наказом МОЗ України 11.07.2000 р. № 160.

У закладах проведені поточні ремонти приміщень, спальні та ігрові кімнати облаштовані згідно вимог чинного законодавства.

Чаплинською селищною радою в повному обсязі забезпечено технологічним обладнанням (витяжні шафи, електроплити, електродуховки), кухонним посудом усі навчальні та дошкільні навчальні заклади, у тому числі пришкільні табори Чаплинської територіальної громади.

Пришкільні табори укомплектовані медичними працівниками та аптечками першої допомоги. Режими роботи пришкільних таборів, примірні двотижневі меню, перелік постачальників харчових продуктів і продовольчої сировини погоджені з управлінням Держпродспоживслужби. Також погоджені графіки екскурсій. Харчування дітей забезпечується безпосередньо на власних харчоблоках, тому основна увага зверталась на організацію харчування дітей, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України № 1591 від 22.11.2004 року «Про затвердження норм харчування в навчальних і оздоровчих закладах», постачання харчових продуктів та вжиття необхідних заходів щодо профілактики виникнення гострих кишкових інфекцій, харчових отруєнь та токсикоінфекцій в пришкільних таборах відпочинку.  

Одним з пріоритетних напрямків реалізації державної політики стосовно дітей – є забезпечення їх якісними оздоровчими та відпочинковими послугами. Відповідні заходи повинні бути спрямовані на поліпшення та зміцнення фізичного і психологічного стану здоров'я дітей, відновлення їх життєвих сил, запобігання бездоглядності, створення умов для продовження виховного процесу та розвитку творчих здібностей.

Відповідно до Законів України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», «Про основні принципи до безпечності та якості харчових продуктів» протягом оздоровчого періоду будуть проводитись позапланові перевірки пришкільних таборів  в частині дотримання вимог в сфері санітарного законодавства  та безпечності харчових продуктів з відбором проб води та змивів з технологічного та кухонного обладнання.   

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано