ПРОЕКТ РІШЕННЯ - Про встановлення місцевих податків та зборів на території Чаплинської об’єднаної територіальної громади на 2020 рік

Дата: 11.04.2019 11:42
Кількість переглядів: 360

 

від                 2019 року                №

смт.Чаплинка

 

Про встановлення місцевих податків та

зборів на території Чаплинської об’єднаної

територіальної громади на 2020 рік

 

Керуючись пунктом 24 частини першої статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Бюджетним кодексом України, Податковим кодексом України, постановою КМУ від 24.05.2017 р. № 483, враховуючи рекомендації постійної комісії селищної ради з питань планування бюджету, фінансів та соціально-економічного розвитку, селищна рада

 

ВИРІШИЛА:

1. Встановити на 2020 рік ставку транспортного податку в розмірі визначеному статтею 267 Податкового кодексу України.

2. Встановити на 2020 рік території Чаплинської селищної ради туристичний збір у розмірі: 0,5 % - для внутрішнього туризму та 1% - для в’їзного туризму від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, для однієї особи за одну добу тимчасового розміщення.

2.1. Визначити податковим агентом, що здійснює справляння туристичного збору, адміністрацію готелю «Таврія».

    1. Затвердити Порядок справляння туристичного збору згідно додатком 1 до цього рішення.
  1. Встановити ставки єдиного податку на 2020 рік для суб’єктів господарювання – платників єдиного податку першої групи - 10%, для суб’єктів господарювання – платників єдиного податку другої групи - 20%.
  2. Установити на території Чаплинської селищної ради Чаплинського району Херсонської області:

1) ставки земельного податку згідно з додатком 2;

2) пільги для фізичних та юридичних осіб, надані відповідно до пункту 284.1 статті 284 Податкового кодексу України, за переліком згідно з додатком 3.

4.1 Встановити елементи визначення плати за землю на території Чаплинської селищної ради: платники податку, обєкти оподаткування, база оподаткування, ставки земельного податку, пільги щодо сплати земельного податку, податковий період, строк сплати земельного податку, орендна плата визначаються відповідно до статтей  269 – 289 Податкового кодексу України.

5. Установити на території Чаплинської селищної ради Чаплинського району Херсонської області:

1) ставки податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, згідно з додатком 4, 5;

2) пільги для фізичних та юридичних осіб, надані відповідно до підпункту 266.4.2 пункту 266.4 статті 266 Податкового кодексу України, за переліком згідно з додатком 6.

5.1 Встановити елементи податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки для обєктів житлової та нежитлової нерухомості: платники податку, обєкт оподаткування, база оподаткування, пільги зі сплати податку, ставки податку, порядок обчислення податку, податковий період, строк та порядок сплати податку, строк та подання звітності про обчислення і сплату податку визначаються відповідно до норм статті 266 Податкового кодексу України.

6. Оприлюднити це рішення в районній газеті «Голос Таврії» та на офіційному сайті Чаплинської селищної ради.

7. Рішення набуває чинності з 01.01.2020 року.

8. Рішення ХУІІ сесії Чаплинської селищної ради УІІ скликання № 323 від 11.06.2018 року та рішення ХУІІ сесії Чаплинської селищної ради УІІ скликання № 322 від 11 червня 2018 року визнати такими, що втратили чинність.

9. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника селищного голови з виконавчої роботи Поліщука В.М., головного бухгалтера Дрозд Т.В. та постійну комісію селищної ради з питань планування, фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку.

 

Селищний голова                                                                           О.Г. Фаустов    

 

Додаток №1 -Туристичний збір

Додаток №2 - Земельний податок

Додаток №3 - Нерухоме майно


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано