Дитяча бібліотека в дії

Дата: 28.03.2019 14:58
Кількість переглядів: 845

У сучасному суспільстві, де переважають новітні комп’ютерні технології,  дуже складно заохотити дітей до читання книг та відвідування бібліотек. Саме тому працівники дитячого відділу комунального закладу Чаплинської селищної ради  «Чаплинська центральна бібліотека» розробляють різнопланові заходи для дітей дошкільного, молодшого, середнього та старшого шкільного віку. Ігри, аукціони, виставки, конкурси – усе це спрямовано на те, щоб привернути увагу дітей до бібліотеки, привити їм любов до читання книг.

І, ось, у березні стартував, вже традиційний для нашої бібліотеки, конкурс «Літературний зоопарк». На виставці представлена художня та науково-популярна література про тварин.

У конкурсі взяли участь читачі молодшого віку, а саме: Марія Зінкевич, Максим Лозінський, Кирило Карнадуд і Єгор Лаврик та середнього шкільного віку – Анастасія Журавель і Олександр Мальченко. Переможцем виставки-конкурсу стане той, хто за місяць прочитає найбільше книг даної тематики.

       Рідні та друзі нехай вболівають за учасників, а конкурсанти – читають і насолоджуються цікавими книжками.

Також в рамках Тижня читання, для учнів 8-Б ОЗ Чаплинська спеціалізована школа І-ІІІ ст. працівниками дитячого відділу КЗ     «Чаплинська центральна бібліотека» було проведено гру літературні пазли «50-Зірковий ігроленд».

Перед учасниками стояло завдання – дати відповіді на запитання по творах американських письменників. Запитання поділені на 5 категорій: «Книги-бестселери», «Зіркові» автори», «Зіркові» герої книг», «Зіркові» екранізації» та «Зіркові» факти американської літератури». Найлегшими для дітей виявилися запитання з категорії «Зіркові» екранізації», тому що більшість книг діти впізнали по їх екранізаціях.

          Переможцями стали найбільш начитані – Вікторія Назарова та Денис Білоущенко.

Дуже до вподоби дітям такий вид гри, як «Літературний аукціон», де лотами є  книги, а гроші – знання дітей. Цього разу учасниками цієї цікавої гри стали учні 3-го класу ОЗ Чаплинська спеціалізована школа.

Спочатку діти грали в ігри та вікторини і за правильні відповіді отримували  фішки, за які потім могли «придбати» книги.

Аукціон пройшов жваво і захоплююче.  Діти з великим задоволенням приймали участь у покупці лотів. Володарем певного  лоту ставав той, хто запропонував більше фішок. Літературний аукціон закінчився, діти задоволені. Переможці щасливі, бо тримають у руках новенькі книжечки, які зможуть прочитати першими, та медалі переможців аукціону.

То ж  давайте  привітаємо  Маринку Максима, Данчука Артема, Кібарову Сабріну, Морозову Юлію, Тукалова Андрія та Рибаченка Дениса та побажаємо їм побільше читати, тому що «вчасно прочитана книга – велика удача. Вона здатна змінити життя, як не змінить її кращий друг або наставник».

Звичайно, бібліотека не стає осторонь патріотичного виховання нашої молоді.

Підтвердження цьому є організація та проведення краєзнавчого медіа-етюду «Моя Чаплинка степова», в якому розповідається про те, як 225 років тому в безводних степах Таврії за сумних і трагічних обставин виникло село Чаплинка. Заснували його 25 сімей з с. Турбаї Полтавської губернії. Колись це були вільні козаки, але, шляхом обману і примусу, їх зробили кріпаками. Знущання панів та тяжка робота змусили турбаївців підняти бунт і вбити поміщиків Базилевських. Дізнавшись про це, Катерина ІІ видала Указ: вислати бунтівників у безводні південні степи.

        Та вони вистояли, вижили й перетворили пустелю на квітучий оазис, яким зараз є наша Чаплинка.

        Учні 4-В класу ОЗ Чаплинська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів дізналися про історичне минуле селища завдяки такому виду заходу. Впевнені, що відтепер діти назавжди запам’ятають історію своєї Малої Батьківщини.

         Сьогодні дитячі бібліотеки називають «інтелект-центрами». Ця дійсно вірна назва для місця, де діти  підвищують рівень свого інтелекту, розвивають його і мають доступ до знань в різних напрямках. Перебуваючи в незабутній атмосфері, яка панує в дитячій бібліотеці, працюючи з книгами, мимоволі поринаєш в особливий світ, який готовий відкрити свої секрети допитливій малечі. Тож, дорогі друзі, поки ще є така можливість ? ласкаво просимо до Світу справжнього скарбу людства, до світу Книжкових Знань!

Відділ культури

Чаплинської селищної ради

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано