У селі Першокостянтинівка Чаплинської об’єднаної територіальної громади відбулось святкування Дня села

Дата: 29.10.2018 13:19
Кількість переглядів: 826

«Село моє – душі криниця».

Село живе... Не одну сотню літ молитвою зустрічає світанок і проводжає день. В золотавих туманах прокидається воно щоранку, як і багато літ тому. І ми вдивляємося в його усміхнене, добре обличчя. Село вітає нас щедрими кетягами калини, п’янким запахом сіна і матіоли. Село живе...  Жовтень… Багряні листочки злітають додолу. Закінчилися польові роботи, натруджені земляки мають час перепочити, підвести підсумки хліборобського року.

 20 жовтня 2018 року яскравим дійством стало святкування Дня села у Першокостянтинівці. До цього свята з року в рік тут підходять креативно, тож нічого дивуватися що цього року урочистості розпочалися з виступу духового оркестру, який завітав з комунального закладу Чаплинської селищної ради «Чаплинстький культурно-мистецький Центр».

На сільському стадіоні відбулися змагання з футболу між військовими, які базуються на території села та місцевою футбольною командою, а  любителі шахів змогли прийняти участь у шаховому турнірі.

       Після спортивних заходів для жителів села та запрошених гостинно відчинив двері сільський будинок культури. Тут було на що подивитися, практично кожного присутнього залучили до участі у конкурсах, було що переймати. Чарувала своєю неповторністю та різнобарвністю виставка осінніх композицій «Казкові герої» від загальноосвітньої школи. Вправні лучники могли спробувати  себе у «Краєзнавчому дартсі», де завзяті козаки – Довгенко Кирило та Коломієць Олексій задавали цікаві питання з історії села. А поруч в українській світлиці «Чим хата багата тим і рада», дві господарочки, помічниці сільського бібліотекаря Воловець Людмили Вікторівни – Муха Олена та Куліна Вікторія пригощали всіх присутніх смачними українськими стравами та провели конкурс на кращого знавця життя та творчості Т.Г.Шевченка. І нарешті – всі діти мали можливість прикрасити себе татуюванням з  хни, яке майстерно виконала талановита художниця Вінцевич Анастасія.

       Згодом розпочалася концертна програма «Село моє – душі криниця». Жителів села привітав заступник Чаплинського селищного голови Яшний Олег Миколайович та вручив грамоти за вагомий внесок в розвиток села сільському бібліотекарю Воловець Людмилі Вікторівні, жительці села Мухі Катерині Іванівні, за волонтерську діяльність Мухі Івану Миколайовичу та за культурний розвиток села жіночому вокальному ансамблю «Степові роси», керівник Тетяна Затуливітер. Також, було вручено подарунок від Чаплинського селищного голови Фаустова О.Г. для дитячого садочка – новий телевізор.  Виконуючий обов’язки  старости села Гелиш В’ячеслав Михайлович вручив пам’ятні подарунки.

         На концерті лунали пісні про село та любов до рідної Батьківщини у виконанні Черненко Ірини, Бучнєвої Ольги, Затуливітер Тетяни, Луківської Наталії, Дербаші Ісмаіла, Луківської Софії та  жіночого вокального ансамблю «Степові роси». Наймолодші учасники свята Луківська Аліна, Кос Анастасія, Дербаші Ісмаіл та Надія привітали всіх піснею «Музика рідного дому». Танцювальний колектив «Падеграс» вразив глядачів запальним танком «Василина» та «Циганочка». Звісно ж не обійшлося без виступу гостей свята. Піснею «Добрий ранок, Україно» всіх привітав Георгій Шаповаленко, (кер. К. Іноземцева) та група сучасного танцю «Світло», (кер. Ю.Біщук), з танком «Дикі танці» та «Світло».

Всім учасникам і організаторам цього дійства – низький уклін. Щира подяка  спонсорам – ПП Бондаренко І.С., керівнику ТОВ «Сивашенерго» Немченко А.М., керівнику ПРАТ «Фрідом Фарм Інтернешнл» Чуприні О.П., керівнику ТОВ «Чикракенергопром» Євдокімову А.М., керівнику ПСП «Рін-Агро» Окуненко І.М., які допомогли в організації свята.

Всі мешканці села мали змогу скуштувати смачну юшку та плов, якими пригощали гарні господині.

         Свято закінчилося і Першокостянтинівка знову перетворилася на тихе й спокійне село, у якому кожен житель може зосередитися на своїх особистих справах. І так буде аж до наступного року, коли люди  знову  будуть святкувати День чудового українського села.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано