Ми – це Україна!

Дата: 24.01.2022 11:31
Кількість переглядів: 483

Ми – це Україна!

         Щорічно, 22 січня, в Україні відзначається одне з найважливіших державних свят, роль якого в історії країни важко переоцінити – День Соборності України. 

         Свято присвячено 103-й річниці проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки (УНР) та Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР).

         У населених пунктах Чаплинської громади працівниками закладів культури організовано та проведено різнопланові тематичні заходи з нагоди 103-ї річниці Дня Соборності України.

Творчі колективи комунального закладу        «Чаплинський культурно-мистецький Центр» завітали до Чаплинського геріатричного пансіонату та привітали його жителів з Днем Соборності України.

Гарний настрій дарували вокальний гурт «Грація», чоловічий гурт «Чаплинські мотиви», вокальний ансамбль «Степова ліра», (кер.А.Павлюк) та талановиті солісти Кристина Іноземцева, Анатолій Павлюк, Валентина Балясна, Наталья Яцюк. 

Також, проведено флешмоб «Україна в кожному серці» та підготовлено музичне онлайн-привітання від працівників комунального закладу  «Чаплинський культурно-мистецький Центр» та колективу сучасного танцю «Світло» (кер.Ю.Біщук).

         У Першокостянтинівському сільському Будинку культури проведено інформаційну годину "Нехай нерозмежованою залишиться навіки!" за участю працівників старостинського округу, дошкільного закладу та військових, які базуються на території села.

У приміщенні Балтазарівського СБК було проведено тематичну зустріч «Рідний край, де ми живем, Україною зовем». На початку зустрічі односельцям нагадали про історію запровадження цього свята та нагадали ключові моменти перебігу «Української революції», що стосувались історичного об’єднання Сходу і Заходу.

Особливими стали виступи Олега Чорного та колективу «Віночок». Святкового настрою додали рядки з пісень про Україну та запальний танок «Весняночка».

В Магдалинівському старостаті працівники Будинку культури, староста, соціальний працівник вишукались в «живий ланцюг» і тим самим долучились до головної традиції свята акції «Живий ланцюг єднання», символізуючи символ духовної єдності та свободи українського народу. Також в Будинку культури організували тематичну виставку «Єдина Соборна Україна».

Творчі колективи Преображенського СБК підготували онлайн привітання з нагоди відзначення свята.

День Соборності України – день, що символізує єдність українських земель. Це одне з найважливіших свят нашої країни, яке підкреслює, що ми всі – це один народ і ніякі рубежі не зможуть нас розділити.

 Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано