21 січня 2022 року відбулося засідання робочої групи по проєкту ПРООН «Узбережжя Азовського моря: громадська безпека та соціальна згуртованість в умовах змін».

Дата: 24.01.2022 09:10
Кількість переглядів: 380

На засіданні Шульга Олександр - голова робочої групи, розглянув такі питання:

1. Затвердження плану громадської безпеки Чаплинської територіальної громади на 2022 рік.

2.   Зміна складу Робочої групи з питань громадської безпеки та соціальної згуртованості Чаплинської селищної ради.

Завданням громади є реалізація заходів прописаних в плані та постійний її моніторинг.

План громадської безпеки розроблено з метою реагування на потреби та виклики, які стоять перед жителями Чаплинської територіальної громади у вирішенні актуальних питань щодо розбудови миру, соціальної згуртованості та громадської безпеки, в тому числі шляхом залучення вразливих груп населення, а особливо молоді та ветеранів і учасників бойових дій, до процесів прийняття рішень на місцевому рівні.

 У Плані громадської безпеки терміни вживаються у таких значеннях:

Громадська безпека - захищеність життєво важливих для суспільства та особи інтересів, прав і свобод людини і громадянина від протиправних посягань, надзвичайних ситуацій, які створюють загрозу спричинення шкоди життю, здоров'ю та майну значної кількості осіб.

Соціальна згуртованість - відображає рівень солідарності та взаємозв’язку серед груп і членів цих груп у суспільстві. Ця концепція особливо актуальна для України, зважаючи на конфлікт, що триває на сході країни та пандемію COVID-19, яка проявила глибоку прірву в суспільстві між тими, хто живе відносно комфортно, та найбільш вразливими категоріями населення. Це розриви, що розділили людей за такими критеріями, як доступ до цифрових технологій, рівень доходів, гендер, соціальний клас, етнічна приналежність та рівень освіти. Зусилля для забезпечення соціальної згуртованості часто зосереджуються на гарантуванні того, щоб кожен мав відчуття приналежності до громади та тісного зв’язку з іншими членами громади.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано