Херсонщині зареєстровано майже 78 тисяч суб’єктів господарювання

Дата: 13.12.2021 11:34
Кількість переглядів: 1108

Станом на 1 грудня нинішнього року на обліку в Головному управлінні ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, перебувають 77984 суб’єкти підприємницької діяльності. Серед них – 44272 фізичні особи-підприємці та 33712 юридичні особи. Про це повідомив в. о. начальника відомства Ігор Клим.

Упродовж 11 місяців до бізнес-середовища долучилися ще 7803 суб’єкти господарювання6791 фізична особа-підприємець і 1022 юридичні особи. Цей показник перевищує кількість тих, хто вирішив завершити підприємницьку діяльність. Так, від початку поточного року припинили державну реєстрацію з тих чи інших причин 1138 підприємств і 5268 бізнесменів.

Головне управління у Херсонській області нагадує про можливість реєстрації ФОП в електронному вигляді на Реєстраційному порталі Міністерства юстиції України відповідно до зазначених там інструкцій. Скористатись такою послугою можна за умови підписання заявником заяви з використанням засобів електронної ідентифікації.

«Окрім того, – зазначає Ігор Клим, – віднедавна зареєструвати фізичну особу підприємцем, обрати спрощену систему оподаткування та подати заяву на реєстрацію платником податку на додану вартість можна у додатку «Дія».

Реєстрація заяви через додаток займає 2 робочих дні. Одна доба щоб зареєструвати заяву в Єдиному державному реєстрі, і ще одна – для реєстрації платником податків.

 

Спілкуйтеся з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».

Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано