Проведено нараду, щодо наповнення бюджету

Дата: 22.10.2021 16:03
Кількість переглядів: 975

22 жовтня заступник селищного голови з виконавчої роботи Олександр Шульга провів нараду щодо наповнення бюджету Чаплинської селищної ради. Учасниками наради стали всі керівники відділів, що здійснюють наглядову та контрольну функцію надходжень до місцевого бюджету.

Запрошені: голова постійної комісії з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи – Олег Аммосов, начальник Чаплинської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі – Оксана Добрянська.

В ході наради були підняті питання щодо налагодження співпраці різних підрозділів з метою своєчасного отримання податковою службою інформації про нові та внесені зміни до діючих договорів оренди земельних ділянок комунальної власності з метою своєчасного нарахування орендної плати;  щодо стану сплати податкових зобов’язань, які справляються фізичними та юридичними особами, а саме: земельний податок; податок, що справляється за результатами річного декларування; податок на майно; орендна плата, та інше.

Начальник Чаплинської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі – Оксана Добрянська наголосила про необхідність перегляду договорів оренди земельних ділянок комунальної власності, у яких ставка орендної плати не перевищує 3% від нормативної грошової оцінки землі.

Заступник селищного голови Олександр Шульга наголосив на плідній співпраці відділу земельних відносин з фінансовим відділом з питань використання земельних ділянок комунальної власності без правовстановлюючих документів. А також звернув увагу на  співпрацю Чаплинської державної інспекції та фінансового відділу з питання погашення заборгованості по платежах до місцевого бюджету.

Зобов’язав земельний відділ відпрацювати та повідомити особисто кожного боржника, щодо заборгованості по земельному податку.

Було вирішено 25 жовтня, відповідно до ст. 12 Земельного кодексу України, ст. 23 Закону України «Про оренду землі», з метою збільшення надходжень до місцевого бюджету, провести засідання робочої групи щодо перегляду умов існуючих договорів оренди земель комунальної власності в частині збільшення ставок оренди.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано