Ти у мене ЄДИНА !!!

Дата: 25.08.2021 16:51
Кількість переглядів: 1192

У межах відзначення 30-річчя незалежності України відбулося  понад 150 святкових заходів по всій країні. Адже 30 років незалежності - це справді знакова подія, яку неможливо вмістити у вузькі межі формальних святкувань. Тому що Україна – молода країна з багатовіковою історією.

Всі заходи об’єднані слоганом «Ти у мене єдина», який символізує бачення незалежності України як мрії, якої прагнули досягти багато поколінь українців.

За 30 років незалежності Україна подолала надзвичайно багато викликів. Але ми вистояли, стоїмо й неодмінно переможемо!

24 серпня 2021 року у Чаплинській територіальній громаді відзначали  30-річницю незалежності України.

Заходи розпочалися з 10 години ранку на площі 200-річчя Чаплинки. Звучала патріотична  музика, була представлена виставка військової зброї і техніки, на фоні якої всі бажаючі могли сфотографуватися. Дітлахи мали змогу проїхатися в кабіні військових машин. Виставка супроводжувалася цікавими розповідями військових про представлені зразки технічного оснащення. 

Також чаплинців та гостей частували смачною кашею, солодощами для малечі приготованими військовими та смачним пловом від Шамілова Фірідіна.

На площі були  різнопланові вироби декоративно-ужиткового мистецтва, які можна було придбати, як сувеніри на згадку про чудове, веселе свято у виконанні майстринь Тетяни Гніденко, Лідії Стоян, Алли Шахової.

Діти з великим задоволення розважалися на батутах та приймали участь у цікавих майстер класах «Створи букет з любов’ю для близьких» від Християнської церкви «Благодать», (пастор М.І.Царюк). Дітки залюбки створювали  своїми руками святкові та патріотичні  розфарбовані малюнки та емблеми-квіти під чуйним керівництвом керівників гуртків комунального закладу «Чаплинський селищний будинок творчості дітей та юнацтва».

До вподоби діткам та дорослим був яскравий холі-фест від Молодіжної ради Чаплинської селищної ради.

Кожен бажаючий мав змогу сфотографувати і відчути себе справжнім козаком чи козачкою на згадку біля фото-зон.

На стадіоні «Освіта» відбулися змагання для дітей «Веселі старти» та стрибки на скакалці за 30с. Переможці отримали грамоти та медалі, а всі учасники змагань - солодощі.

Також на стадіоні відбувся відкритий кубок Чаплинської ТГ з футболу, футбольний клуб «Вікторія-Асканія» селище Асканія-Нова стали володарами кубку та команда «Олімп» - село Червона Поляна вийшли у фінал та отримали малий кубок.

На площі 200-річчя Чаплинки проводились змагання: ходьба на ходулях, підняття гирі та жонглювання м'ячем.

Ввечері у Молодіжному парку всі бажаючи танцювали і співали під супровід народного оркестру духової музики «Таврійські сурми»  (кер.І.Іваськів).

Розпочалися урочистості з нагоди відзначення 30-ї річниці незалежності України зі святкових вітань голови Чаплинської селищної ради Олексій Георгійович Фаустов та нагородив почесною грамотою голови Херсонської обласної державної адміністрації за сумлінну і плідну працю, вагомі досягнення у професійній діяльності, активну громадянську позицію та з нагоди 30-ї річниці незалежності України начальник відділу «Центр надання адміністративних послуг» апарату Чаплинської селищної ради Греул Юлія Миколаївна.

Грамотою Чаплинської селищної ради за плідну працю, високий професіоналізм у педагогічній діяльності, досягнуті успіхи у справі навчання і виховання підростаючого покоління та з нагоди святкування 30-річчя незалежності України нагородив: тимчасово виконуюча обов’язки директора Першокостянтинывського комунального навчального закладу (дитячий садок) «Сонечко» Чаплинськоъ селищної ради - Гаврилюк Наталя Михайлівна, заступник директора з виховної роботи Балтазарівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Чаплинської селищної ради - Завгородня Юлія Володимирівна, завідувач Магдалинівської філії Опорного закладу Чаплинська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів Чаплинської селищної ради - Мисник Ольга Станіславівна,  вихователь Червонополянського комунального дошкільного навчального закладу (дитячий садок) «Сонечко» Чаплинської селищної ради - Новицький Дмитро Ігорович.

Також були нагороджені грамотою Чаплинської селищної ради за професіоналізм, відданість справі, вагомий внесок у справу навчання та виховання підростаючого покоління, активну культурно-мистецьку діяльність та з нагоди відзначення 30-ї річниці незалежності України,  керівник зразкового аматорського колективу «Капітошка» комунального закладу Чаплинської селищної ради «Чаплинський культурно-мистецький Центр» - Магдалюк Валентина Юріївна. керівник народного аматорського духового оркестру «Таврійські сурми»  комунального закладу Чаплинської селищної ради «Чаплинський культурно-мистецький Центр» - Іваськів Ігор Михайлович. керівник народного аматорського вокального ансамблю «Натхнення» комунального закладу Чаплинської селищної ради «Чаплинський культурно-мистецький Центр» - Павлюк Анатолій Миколайович.

У такий святковий день до нас завітали гості із привітанням депутат Херсонської обласної ради Микитюк Денис Миколайович та депутат Чаплинської селищної ради, голова депутатської фракції Політичної партії «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА-ЗА ЖИТТЯ» - Міщенко-Домбровська Елеонора Михайлівна.

Зі словами вітання та подяки до своїх вихованців-випускників звернулася Магдалюк Валентина Юріївна – керівник зразкового аматорського танцювального колективу «Капітошка». Валентина Юріївна

На цьому святкування не завершилося. Попереду всіх чекав вечірній святковий концерт, в якому взяли участь хореографічні колективи, вокальні ансамблі та солісти Чаплинської громади: зразковий аматорський танцювальний колектив «Капітошка» (кер.В.Магдалюк), яскравий колектив сучасного танцю «Світло» (кер.Ю.Біщук), чарівний хореографічний колектив «Сузір’я» (кер.Т.Мончик), тендітний  зразковий xудожнiй хореографiчний колектив «Аура» (кер.Т.Вакулко та А.Мироненко),  східні українські дівчата - студія сучасного танцю «Азарт» (кер.Л.Нірода), солісти зразкового аматорського танцювального колективу «Капітошка» Анастасія Окул та Олександр Мальченко, заворожуючий хореографічний колектив «Тодес» (кер.Т.Касьянова).

Талановиті вокалісти Віта Фаустова,  Крістіна Іноземцева, Марія Янковська,  Дарія Тарасенко, Дарія Байбуза, Валентина Балясна, Крістіна Філь, Руслан Аббасов, Наталля Яцюк, Альона Мальченко та Олександра Білоус.

Свої вокальні таланти подарували чоловічий гурт «Чаплинські мотиви», енергійні дівчата вокального гурту «Грація», народний аматорський вокальний ансамбль «Натхнення» (кер.А.Павлюк),  вокальний ансамбль «Мелоді» (кер. Федір Яковенко),  юні соловейки вокальний ансамбль «Вишиванка»  (кер. А.Гладушко), вокальний ансамбль «Співаночка» (кер.Є.Скрічевська), вокальний ансамбль «Smile» (кер.А.Гладушка) музичний супровід (ударні) (кер. Т.Дубровіна), християнський гурт «Джерело»,  із святом привітали гості з
Магдалинівського будинку культури  вокальний ансамбль «Співаночки», вокальний ансамбль «Забавні молодички» (кер.Л. Касьянова), вокальний ансамбль «Таврічанка» (кер.Ю. Касьянов), вокальний ансамбль «Візерунки шляхів» (кер.А.Павлюк).

Святковий концерт вела дебютантка-чарівна ведуча Марія-Антуанетта Янковська.

Також всі бажаючи могли подивиться «Кіно під відкритим небом» та потанцювати на  святковій дискотеці.

Свято завершилося неймовірно феєричним салютом.

Ми висловлюємо подяку тим, хто допоміг в організації свята: селищному голові Фаустову Олексію Георгійовичу, Шамілову Фірідіну, Яковлєву Сейрану, Магдалюку Олександру, Сергеєву Миколі, Кузьмінському Андрію, Яценку Віктору, Фещук Інні, Молодіжній раді, Християнській церкві «Благодать», пасторю Царюку М.І.

 Висловлюємо подяку захисникам Збройних Сил України, 90-му аеромобільному батальйону дисантно-штурмових військ за виставку зброї і техніки, цікаві розповіді, щире спілкування та за смачні гостинці.

Ми дякуємо нашим комунальним закладам «Чаплинський селищний будинок творчості дітей та юнацтва», «Чаплинська дитяча музична школа», опорному закладу «Чаплинський ліцей» та Магдалинівському Будинку культури.

Особливу подяку висловлюємо відділу культури Чаплинської селищної ради та колективу комунального закладу «Чаплинський культурно- мистецький Центр» за організацію та створення такого яскравого, чудового заходу.

Усі великі успіхи нашої держави складаються з успіхів кожного небайдужого українця - як безліч річок і потічків зливаються в один могутній Дніпро. Тож давайте з нагоди найважливішого свята України щиро покладатися на успіх наших спільних дій і продовження активної співпраці, яка єднає нас, зміцнює нашу державу.

Щиросердно вітаємо вас із найбільшим національним святом українського народу - Днем Незалежності України! У серцях народу України серпнева блакить неба і жовтий зерновий лан зливаються барвами української державності в символ свободи та праці.

 

 

Крістіна Іноземцева

завідуюча сектором культурно-дозвіллєвої діяльності 

КЗ «Чаплинський  культурно – мистецький Центр».

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано