Чаплинські податківці продовжують проводити виїзні зустрічі з бізнесменами

Дата: 30.07.2021 16:23
Кількість переглядів: 308

Фахівці Чаплинської ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі у складі робочої групи з питань легалізації найманої праці продовжують здійснювати рейди.

Під час заходу начальниця Чаплинської ДПІ Оксана Добрянська спільно з робочою групою обстежила 15 об’єктів торгівлі та надання послуг, які знаходяться на території сіл Червона Поляна та Кучерявоволодимирівка Чаплинської громади. Серед працівників даних об’єктів виявлено чотирьох осіб, які здійснюють продаж товарів і продукції без офіційної реєстрації трудових відносин.

З порушниками проведено роз’яснювальну роботу та попереджено, що погоджуючись на «тіньову» зайнятість, працівники повинні розуміти, що їх очікують ризики, пов’язані з захистом своїх трудових прав і соціальним захистом у разі скрутних життєвих обставин. Також наголошено, що використання прихованих трудових відносин призводить до зменшення надходжень до місцевого бюджету, з якого фінансуються витрати на оплати праці вчителів, лікарів, інших працівників бюджетної сфери, розвитку інфраструктури громади тощо.

Позитивним результатом зустрічі є подання роботодавцями відразу після візиту робочої групи чотирьох повідомлень про прийняття працівника на роботу.

 

Підпишіться на сторінку Державної податкової служби України у Facebook! Тільки тут найактуальніші податкові новини!

 

До бюджету Чаплинської громади надійшло

понад 34 мільйони гривень

 

За інформацією відділу координації та моніторингу доходів бюджету Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі протягом першого півріччя 2021 року до місцевого бюджету платники податків Чаплинської селищної територіальної громади сплатили 34,1 млн гривень податків і зборів.

Традиційно у доходах місцевих бюджетів найбільшу питому вагу займає податок на доходи фізичних осіб – 21,8 млн гривень або 64 відсотки надходжень.

Також стабільно і суттєво поповнюють бюджет місцевої громади надходження податку на майно, якого сплачено 5,8 млн гривень.

Важливим джерелом наповнення місцевої скарбниці Чаплинської СТГ залишається єдиний податок. Його сплачують суб’єкти господарювання, які перебувають на спрощеній системі оподаткування. На 01.07.2021 ці надходження склали 4,4 млн гривень.

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі наголошує на важливості своєчасної сплати податкових платежів до місцевих бюджетів, закликає бізнесменів відповідально ставитися до своїх зобов’язань і працювати в межах законодавства, а найманих працівників – утриматися від сумнівного неофіційного заробітку без майбутнього.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».

Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора