Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо реорганізації Кучерявоволодимирівської філії ОЗНВК  «Чаплинська школа- гімназія» Чаплинської селищної ради та Кучерявоволодимирівського закладу дошкільної освіти (дитячий садок)

Дата: 02.03.2021 14:59
Кількість переглядів: 831

Інформаційне повідомлення

про проведення громадського обговорення щодо реорганізації Кучерявоволодимирівської філії ОЗНВК  «Чаплинська школа- гімназія» Чаплинської селищної ради та Кучерявоволодимирівського закладу дошкільної освіти (дитячий садок) «Сонечко» Чаплинської селищної ради.

 

 

1.Найменування організатора громадського обговорення – Чаплинська селищна рада.

2.Мета: врахування думки жителів с. Кучерявоволодимирівки щодо реорганізації Кучерявоволодимирівської філії ОЗНВК «Чаплинська школа - гімназія» Чаплинської селищної ради та Кучерявоволодимирівського закладу дошкільної освіти (дитячий садок) «Сонечко» Чаплинської селищної ради у єдиний заклад освіти у Кучерявоволодимирівську початкову школу з дошкільним структурним підрозділом Чаплинської селищної ради Херсонської області.

На території с. Кучерявоволодимирівка на даний час функціонує два заклади освіти Кучерявоволодимирівський заклад дошкільної освіти (дитячий садок) «Сонечко» Чаплинської селищної ради та Кучерявоволодимирівська філія ОЗНВК «Чаплинська школа - гімназія» Чаплинської селищної ради. Заклад дошкільної освіти має проєктну потужність на 106 осіб (6 різновікових груп). У будівлі закладу сьогодні  функціонує лише одна група, в якій по списку 13 дітей. Але моніторинг відвідування вихованцями садочку протягом двох останніх років показав, що  в середньому садочок відвідує 6,5 осіб. Часто  в групі садочку буває від 3 до 5 діток. Штат працівників дошкільного закладу освіти становить 7,5 ставок. Це навіть більше, ніж середній показник відвідування дітьми садочку.  Аналіз народжуваності по селу за останні роки невтішний (2020- 3 ; 2019-2; 2018 – 3; 2017 – 2; 2016 – 7). З кожним роком кількість дітей зарахованих до садочку буде зменшуватись, а тих хто буде відвідувати садочок реально буде ще  значно менше. При низькому показникові відвідування відповідно буде і низька якість освіти в цих діток. Утримання однієї групи діток у садочку для селищної ради коштує 737 560,00 грн. на рік. Якщо рахувати вартість утримання однієї дитини по списку вона становить 56 735,00.грн. Якщо ж рахувати вартість утримання по середньому показнику відвідування садочку вона зростає до 113 470,77грн. Для порівняння найменша вартість утримання однієї  дитини на рік у садочках Чаплинської селищної ради становить 25 644,00 грн.

У Кучерявоволодимирівській філії ОЗНВК  «Чаплинська школа - гімназія» Чаплинської селищної ради на даний час функціонує 7 класів,  в яких навчається 48 здобувачів освіти – це 3 класи початкової школи та 4 класи базової школи. Наповнюваність учнів по класах наступна 2-6 осіб; 3-6 осіб; 4-5 осіб; 5-5 осіб; 7-6 осіб; 8-5 осіб; 9- 13 осіб. У 9-му класі навчаються діти з двох сіл Червоної Поляни та Кучеявоволодимирівки. На наступний рік картина така: три класи початкової школи  і  тільки два класи базової освіти, у яких буде 5 учнів у класі та 8класі.

 Головне у закладі освіти– це якість знань, рівень підготовки учнів, вміння набувати навиків спілкування в колективі однолітків, вчитися здобувати лідерські навики, мати можливість повноцінного розвитку своїх здібностей та творчої майстерності. Бо тільки у конкурентному учнівському середовищі, є у дітей мотивація до кращих результатів у навчанні. Моніторинг же якості знань учнів у закладах освіти з малою наповнюваністю показав, що рівень знань у них нижче на 30-35%, соціалізація учнів занижена  в порівнянні з однолітками  спроможних шкіл (як приклад 3 хлопчики в класі не можуть сформувати ні футбольну ні волейбольну команду, а відсутність належного соціуму впливає в майбутньому на відносини в дорослому житті).

Кошти держава виділяє на утримання діток у нашій громаді з розрахункової наповнюваності 16 осіб на клас. Тобто, жоден з класів, даного закладу освіти, не відповідає мінімальному рівню наповнюваності. У даному закладі може функціонувати лише 2 класи замість 7. Враховуючи те, що державна освітня субвенція покриває лише заробітну плату педагогічного персоналу, громада за рахунок місцевого бюджету фінансує комунальні послуги та утримання технічного персоналу. Варто зауважити, що селищна рада витрачає значні кошти на опалення напівпорожніх приміщень школи та садочку хоча ці кошти громада могла б вкладати в енергоефективні заходи та спрямовувати на проєкти розвитку.

Вартість утримання одного учня в Кучерявоволодимирівській філії ОЗНВК  «Чаплинська школа - гімназія» Чаплинської селищної ради у минулому році становила 60 987,00 грн проти 23 502,00 грн у великих школах. Але від цих проблем  не повинні страждати діти села Кучерявоволодимирівки. Вони не повинні ні в чому поступатись своїм одноліткам та мати добрий старт для дорослого життя. І тоді уродженці села зможуть продовжити добрі традиції своїх відомих земляків, які прославили рідний край своїми досягненнями та звершеннями.

Виходячи з перелічених демографічних, соціальних, економічних проблем ми бачимо єдиних вихід. Створити  на селі  в одному приміщенні єдиний заклад освіти, який об’єднає у своїх стінах початкову та дошкільну освіту. Дітей базової школи Чаплинська селищна рада забезпечить  безкоштовним підвозом шкільним автобусом. Всім вчителям не пенсіонерам буде запропоновано педагогічне навантаження.

3. Строк, місце, час проведення громадських слухань, акредитації представників засобів масової інформації, реєстрації учасників громадського обговорення даного питання відбудеться - 22 березня 2021 року о 13.00 год. в приміщенні Кучерявоволодимирівської філії ОЗНВК «Чаплинська школа - гімназія» за адресою с. Кучерявоволодимирівка, вул. Шкільна,1.

4. Поштова адреса та адреса електронної пошти, номер телефону, строк і форми для подання пропозицій (зауважень) —Чаплинська селищна рада, смт. Чаплинка, вул. Паркова, 40, e-mail chap.otg@chaplynska-gromada.gov.ua  тел. 0955114341.

Пропозиції (зауваження) учасників громадського обговорення подаються у письмовій чи усній формі, надсилаються електронною поштою із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси особи, яка їх подає протягом до початку громадських обговорень з дати опублікування повідомлення про його проведення. Анонімні пропозиції( зауваження) не реєструються.

5. Місце знаходження та адреса електронної пошти, номер телефону організатора громадського обговорення, за якими можна отримати консультації з питання, що винесено на громадське обговорення – Чаплинська селищна рада, смт. Чаплинка, вул. Паркова, 40, e-mail: chap.otg@chaplynska-gromada.gov.ua  тел. 0955114341.

6. Прізвище та ім’я особи, визначеної відповідальною за проведення громадського обговорення – Віремейчик Анатолій Миколайович – перший заступник Чаплинського селищного голови.

7. Строк і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення – узагальнення висловлених у ході проведення громадського обговорення зауважень та пропозицій здійснюється організатором протягом 7 днів після закінчення строку подання пропозицій. Після отримання висловлених пропозицій та проведеного аналізу відбудеться оприлюднення результатів громадського обговорення на сайті Чаплинської селищної ради.

Запрошуємо усіх бажаючих взяти участь у обговоренні питання реорганізації Кучерявоволодимирівської філії ОЗНВК «Чаплинська школа - гімназія» Чаплинської селищної ради та Кучерявоволодимирівського закладу дошкільної освіти (дитячий садок) «Сонечко» Чаплинської селищної ради.

 

Розпорядження № 75/Р


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано