День пам’яті героїв Крут

Дата: 29.01.2021 15:48
Кількість переглядів: 1037

29 січня 2021 року Україна вшановує 103-ю річницю героїчного бою під Крутами, який відбувся 1918 року під час наступу більшовицьких військ на Київ.

У комунальному закладі «Чаплинський культурно-мистецький Центр» відбувся тематичний захід «Квіти у полі там де Крути».

Працівниками комунального закладу «Чаплинська центральна бібліотека» організована книжкова виставка «Під Крутами пішли в безсмертя…».  Хвилиною мовчання вшанували пам’ять героїв Крут. Ведуча заходу – неповторна Олена Привалова.

В Магдалинівському сільському  Будинку  культури  до Дня пам’яті Героїв битви під  Крутами було підготовлено відео-презентацію «Бій за майбутнє України» і розміщено в соціальній мережі Фейсбук. 

Також, працівниками Будинку культури спільно з бібліотекарем було оформлено тематичну виставку "Памятай про Крути"  і проведено інформаційну хвилину «Бій під Крутами. Як це було?» для учнів молодших класів Магдалинівської філії ОЗЧСШ.

Хвилиною мовчання вшанували юних Героїв Крут, віддавши шану стійкості та мужності молодих хлопців"

В  Кучерявоволодимирівському  сільському  Будинку  культури  відбувся  тематичний  захід «Вечір  пам’яті  героїв  Крут»,  на  якому  виступив  староста  села  Соболь Ю.С.

Сільський  бібліотекар   Навроцька  А.В.  розповіла   присутнім  про  той  незабутній  день  29  січня  1918  року.

Була  оформлена   тематична  виставка  художньої  та  історично – документальної  літератури,  приурочена   подіям  під  Крутами.

У комунальному закладі «Балтазарівський сільський Будинок культури» було проведено годину історичної пам’яті, присвячену героям Крут «Журавлики, які відлетіли у вічність».

До Дня пам’яті Героїв Крут в Першокостянтинівському сільському Будинку культури працівниками підготовлено відеоролик для проведення інформаційної хвилини онлайн – реквієм «Кожна епоха породжує свого героя».

Працівниками Червонополянського сільського Будинку культури спільно з бібліотекарем Пальоною О.І. підготовлено відео-презентацію та  тематичну книжкову виставку для відвідувачів.

Крути – одна з трагічних і водночас легендарних сторінок в історії України.

Проводячи подібні заходи, ми віддаємо шану стійкості та мужності молодих хлопців, які так само, як сьогоднішні захисники України на сході, слугують гідним прикладом нашим майбутнім поколінням.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано