Концерт капели бандуристів.

Дата: 01.02.2021 16:50
Кількість переглядів: 355

Всім відомо, що музична школа – це навчальний заклад, де діти мають можливість навчатися грі на музичних інструментах та співу. Окрім цього, музична школа покликана розвивати естетичний смак дітей, виховувати повагу до духовних цінностей нашого народу, ознайомлювати з найкращими традиціями українського та зарубіжного мистецтва.

30 січня нам випала чудова нагода потрапити на концерт Національної заслуженої капели бандуристів України ім. Г.Майбороди. Концерт відбувся в Палаці культури  м. Нова Каховка, його відвідали шість учнів-бандуристів музичної школи  та мама однієї з учениць. Організувала поїздку викладач класу бандури Шумельчук Л.В. за активної підтримки директора музичної школи Яковенко Т.В. Буквально за день до поїздки поламався мікроавтобус, на який розраховували організатори поїздки і довелося швидко шукати інший транспорт. Велика подяка Карпуку І.А., який відгукнувся на цю потребу і надав власний транспортний засіб.

Учні вперше були на концерті такого рівня. Перше враження – сам Палац культури – великий, світлий, із затишним залом з прекрасною акустикою. Концерт проходив з дотриманням санітарно-епідеміологічних вимог.

Що можна сказати про сам  концерт? Тривав він 1 годину 20 хвилин, але цей час пройшов як одна мить. Високий професіоналізм, високий естетичний та акторський рівень – ці слова не можуть передати усіх вражень. Концертна пограма була дуже різноманітна: звучали ліричні і веселі пісні, повним складом і у виконанні секстету. Одним з перших номерів була пісня, яку виконавці присвятили героям Крут («Різдвяна ніч» сл. Б.Пришляка, муз. В. Гриньківа). Запам’ятався виступ бандуриста-віртуоза, виконавця на старосвітській бандурі Сергія Захарця, який виконав «Метелицю» Г.Хоткевича.

Справжнім сюрпризом був виступ оркестрової групи капели: цимбали, контрабас, тромбон, кларнет, бугай, народні духові та ударні інструменти.

Чудові голоси, віртуозне інструментальне виконавство, атмосфера, яка панувала в залі та буквально линула зі сцени, - усе це не передати словами!  Діти висловили бажання частіше відвідувати подібні концерти.

Виступи Національної капели бандуристів можна переглянути також на ютуб-каналі:

https://www.youtube.com/watch?v=t_JE8PIWL_0

https://www.youtube.com/watch?v=72d2N7YIpGA&list=RDt_JE8PIWL_0&index=5

https://www.youtube.com/watch?v=XxNf_dCUO1c&list=RDt_JE8PIWL_0&index=21

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано