27 січня  - Міжнародний пам’яті жертв Голокосту

Дата: 27.01.2021 15:56
Кількість переглядів: 901

         Пам'ятна дата, запроваджена рішенням Генеральної Асамблеї ООН від 1 листопада 2005 року, відзначається щорічно — 27 січня. Саме цього дня 1945 року солдати 1-го Українського фронту  визволили в'язнів найбільшого нацистського табору смерті Аушвіц-Біркенау в Освенцімі.

         За час існування цього концтабору в ньому загинуло, за різними оцінками, від 1,5 до 2,2 млн людей. За загальними оцінками, жертвами масового знищення євреїв під час Другої світової війни, разом з 4,5 млн дорослих, стали 1,5 млн дітей.

         У малій залі культурно-мистецького центру працівниками комунальних закладів «Чаплинський культурно-мистецький Центр» та «Чаплинська центральна бібліотека» проведена година – реквієм «Голокост. Цього не можна забувати…».

         Присутнім? ведуча Олена Привалова розповіла про жахіття Голокосту, який є злочином проти людства.

         В залі діяла книжково-ілюстративна виставка  «Горить свіча, і пам’ять полум’ям тремтить”, демонструвався відеоролик про Голокост в Україні та Європі.  Хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх, хто став жертвами злочинних вбивств фашистами у Другій світовій війні.

У Червонополянському сільському Будинку культури проведено тематичний захід: показ документального фільму про  страшні звірства нацистів. Сільським бібліотекарем Пальоною Оленою Іванівною підготовлена виставка. Усіх невинно замордованих вшанували хвилиною мовчання.

В Магдалинівському сільському Будинку культури також відбулися наступні заходи. Для учнів 8 класу Магдалинівської філії ОЗЧСШ, працівниками Будинку культури була підготовлена презентація до Міжнародного Дня пам’яті жертв Голокосту -  «Голокост. Біль і пам’ять».  Представили книги, в яких описані злочини проти людства, який зазнав єврейський народ  в часи Другої світової війни. В бібліотеці-філії, разом з бібліотекаром підготовлена книжкова виставка «Голокост: душа розіп’ята на хресті». Запалили свічки і хвилиною мовчання вшанували пам’ять жертв Голокосту.

До Міжнародного Дня Пам’яті жертв Голокосту в Першокостянтинівському сільському Будинку культури оформлено тематичний  стенд «Енциклопедія  Голокосту». З працівниками  старостинського округу було організовано перегляд і обговорення кінофільму «Хлопчик в смугастій піжамі». Підготовлено відео-презентацію «Нацистські табори смерті» та розміщено у мережі фейсбук.

Хай навічно збережеться пам’ять про страждання і катування мільйонів вбитих дітей, жінок, старих. Хай світла пам’ять замучених буде грізною пересторогою добра, хай попіл спалених стукає в серця живих та закликає до братерства людей і народів.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано