СИЛА НАЦІЇ В ЇЇ ЄДНОСТІ

Дата: 22.01.2021 09:37
Кількість переглядів: 442

Щороку, 22 січня, в день проголошення в 1919 році акту Злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки, відзначається День Соборності України.

Офіційно свято було встановлено в 1999 році. Також 22 січня є датою інших пам'ятних подій української історії. У 1918 році в цей день була оголошена незалежність Української Народної Республіки. А роком пізніше в цей же день відбулося об'єднання УНР і ЗУНР.

У 1990 це свято відзначили акцією «живий ланцюг» - мільйони людей від Києва до Львова взялися за руки, відзначаючи День Соборності.

22 січня 2021 року Чаплинська громада відзначила 102-у річницю Дня Соборності України.

Працівниками комунального закладу «Чаплинська центральна бібліотека» була підготовлена книжкова виставка «Соборна мати – Україна, одна на всіх, як оберіг».

Патріотизм і любов до рідної неньки України у своєму виконанні продемонструвала Крістіна Іноземцева.

Сьогодні, в районі операції об’єднаних сил, бійці так само, як і їхні прадіди 102 роки тому відстоюють незалежну і соборну Україну.

Усіх Героїв, які загинули протягом віків у боротьбі за вільне життя українського народу згадали хвилиною мовчання.

Свято закінчилося піснею «Хай єднається Захід і Схід» у виконанні Анатолія Павлюка та покладанням квітів до погруддя  талановитого письменника, патріота України Тараса Григоровича Шевченка.

Захід провела талановита та чарівна ведуча Олена Привалова.

Доєдналися до святкування працівники сільських закладів культури.

До Дня Соборності України  працівники Магдалинівського сільського Будинку культури підготували музичне онлайн привітання. У бібліотеці-філії, разом з бібліотекарем організували  книжкову виставку «Соборна країна навіки єдина».

Працівниками Червонополянського сільського Будинку культури були виготовлені інформаційні буклети з вітаннями  та  нагадуванням  про це  свято, які роздавали усім бажаючим директор закладу Тетяна Довбня та сільський  бібліотекар Олена  Пальона. Також разом з бібліотекарем підготовлено презентацію (фотоквест) до Дня соборності України. До фотоквесту долучилися працівники та вихованці дитячого садочка «Сонечко».

         Директором Кучерявоволодимирівського сільського Будинку культури серед населення організовано та проведено фото-флешмоб «Україна єдина».

Працівниками Першокостянтинівського сільського Будинку культури  було підготовлено відео «Захід, схід – одна країна! Це – соборна Україна» для онлайн – привітання. Ми хотіли нагадати, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови духовно багатої, вільної та демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки

Відзначаючи День Соборності України, оглядаючи величні і драматичні події, в яких спалахнула яскрава зірка всеукраїнського єднання, слід зробити певні узагальнення для сьогодення.

Наше завдання зберегти і примножити державотворчий потенціал ідеї соборності як запоруки нерозривності і єдності державного організму, поступального соціально-економічного і духовно-культурного розвитку України.

Вітаємо Вас!

Зі святом нашу державу, пам’ятайте, що в єдності  наша сила!

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора