ДСНС України ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ З НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ У ХЕРСОНСЬКІЙ ОБЛАСТІ ІНФОРМУЄ

Дата: 30.12.2020 12:51
Кількість переглядів: 384

Багаторічний досвід свідчить, більшість надзвичайних ситуацій, що виникають під час святкування Нового року, трапляються через недотримання елементарних вимог безпеки при встановленні новорічної ялинки, необережність під час використання різноманітних піротехнічних виробів, через власну недбалість.

Щоб уникнути небезпек у вашій оселі під час новорічних свят, ялинку слід розмістити на стійкій основі: на підставці, в посудині з піском, так, щоб вона не перешкоджала виходу з приміщення, знаходилася на відстані не менше півметра від систем опалення, телевізорів, приймачів, магнітофонів, легкозаймистих матеріалів. Це робиться на той випадок, щоб при виникненні пожежі, полум’я не перекинулося на займисті речі.

Для прикрашання ялинки застосовуйте електричні гірлянди тільки заводського виготовлення. Лампи гірлянди закріплюйте надійно, при падінні від поштовху чи протягу вони можуть стати причиною пожежі. Обов’язково перевірте справність електричного проводу, його ізоляцію. Слід завжди пам’ятати, що сама хвоя легкозаймиста.

Якщо ви помітили несправність гірлянди або з’явилося миготіння лампочок, іскріння, сильне нагрівання проводу – негайно вимкніть її.

Не слід прикрашати ялинку целулоїдними, паперовими та іншими легкозаймистими іграшками і прикрасами, ватою, марлею. І звичайно ж, не можна для прикраси використовувати свічки.

Безпека при користуванні піротехнічними виробами.  Сьогодні піротехніку можна купити не лише у спеціалізованих магазинах, але, на жаль, і на вулиці. Незалежно від того, в якій країні виготовлена піротехніка, вона не може бути абсолютно безпечною. Дітям категорично забороняється використовувати піротехнічні вироби без дозволу дорослих.

Якщо ж, ви все ж таки вирішили скористатись піротехнічними виробами, необхідно запам’ятати загальні правила безпеки користування ними:

-   не купуйте феєрверки у сумнівних продавців;

-   не носіть піротехнічні іграшки у кишенях, не розбирайте, не піддавайте їх механічним діям, не спалюйте у вогнищі;

-   приступаючи до роботи з будь-якими піротехнічними виробами, належним чином ознайомтеся з їх інструкціями і зверніть особливу увагу на вказані зони безпеки: точний безпечний радіус, вказаний на упаковці кожного піротехнічного виробу;

-   запускайте піротехнічні вироби лише на відкритому повітрі, за відсутності сильного вітру;

-   виконуйте всі роботи на відстані витягнутих рук, не нахиляйтеся над феєрверком;

-   одразу ж після запалювання гніту, віддаліться на безпечну відстань, не запускайте піротехніку з рук;

-   відстань від піротехнічного виробу до найближчих будинків, дерев інших предметів, які можуть загорітись, повинна бути не менше 20 метрів, так само зверніть увагу на відсутність поблизу ліній електропередач;

-   пам’ятайте, що піротехнічні вироби бояться вогкості, і це може відбитися на їх роботі;

-   не використовуйте піротехнічні іграшки для пустощів, застосовуйте їх лише за призначенням.

Звертаємо увагу батьків! Пам’ятайте: в жодному разі не залишайте сірники, запальнички, бенгальські вогні та інші піротехнічні засоби у легкодоступних для дітей місцях, не дозволяйте малюкам самим бавитися з такими іграшками.

 

Т.в.о. начальника Чаплинського РС

ГУ ДСНС України у Херсонській області                                                                    

майор служби цивільного захисту                                        Ігор СТРЕМСЬКИЙ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано