Чаплинська державна податкова інспекція Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі повідомляє

Дата: 18.09.2020 16:53
Кількість переглядів: 452

Збільшення сплати ЄСВ для ФОП з вересня 2020 року

 

Чаплинська державна податкова інспекція Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі повідомляє, що Законом „Про внесення змін до Закону України „Про Державний бюджет на 2020 рік” №822-IX збільшено розмір  мінімальної заробітної плати з 1 вересня 2020 року на рівні 5 тис. грн. на місяць.

В зв”язку з цим, щомісячна сума сплати єдиного соціального внеску для приватних підприємців складає 1100 грн. з вересня 2020 року (5000 х 22%).

  •  
  •  
  • Чаплинського району поповнили місцевий бюджет
  • на 103 мільйони гривень
  •  

У Чаплинській державній податковій інспекції Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі поінформували про податки - лідери, що наповнили місцевий бюджет Чаплинського району протягом січня - серпня 2020 року. Всього з початку року від чаплинських платників до місцевого бюджету надійшло майже 103 млн гривень податків і зборів. Порівняно з відповідним періодом минулого року надходження зросли на 15 млн гривень або на 17 відсотків.

Перше місце традиційно займає податок на доходи фізичних осіб. Його надходження склали 62 млн гривень, що на 9 млн гривень більше, ніж за аналогічний період 2019 року.

На другому місці – плата за землю. З початку року до місцевого бюджету району надійшло 18 млн гривень земельного податку та орендної плати, з приростом на 3 млн гривень.

На третьому місці лідирує єдиний податок. Обсяг його надходжень склав 15 млн гривень.

Стабільна тенденція збільшення надходжень до місцевого бюджету засвідчує громадянську свідомість чаплинських платників, котрі усвідомлюють важливість забезпечення життєдіяльності місцевих громад за рахунок своєчасної сплати податків та зборів до  місцевих бюджетів

 

  • земельного податку єдинниками при наданні земельних ділянок в оренду

         Чаплинська ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі повідомляє, що Законом України від 16.01.2020 № 466-IX "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві", внесено зміни до п.п. 4 п. 297.1 ст. 297 ПКУ щодо сплати платниками єдиного податку окремих податків та зборів.

         Так, платники єдиного податку звільняються від обов'язку нарахування, сплати та подання податкової звітності, зокрема: податку на майно в частині земельного податку за земельні ділянки, що використовуються платниками єдиного податку першої - третьої груп для провадження господарської діяльності (крім діяльності з надання земельних ділянок та/або нерухомого майна, що знаходиться на таких земельних ділянках, в оренду (найм, позичку) та платниками єдиного податку четвертої групи для ведення сільськогосподарського товаровиробництва.

         Норма набрала чинності з 01 липня 2020 року.

         Отже, для платників єдиного податку першої - третьої груп з 1 липня  2020 року не діє звільнення від сплати земельного податку за ділянки, які надаються в оренду (найм, позичку), а також за ділянки, на яких розташовані об'єкти нерухомості, що надаються в оренду (найм, позичку).

         Тобто, у разі надання нерухомого майна в оренду платниками єдиного податку 1 – 3 груп з 1 липня 2020 року необхідно сплачувати земельний податок.

  • кабінет – це зручно!

         Чаплинська державна податкова інспекція Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі нагадує, що «Електронний кабінет платника» надає платникам можливість працювати з органами податкової служби дистанційно у режимі реального часу.

         Вхід до Електронного кабінету платники податків можуть здійснити за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний веб-портал ДПС (tax.gov.ua).

         У приватній частині Електронного кабінету платнику надано можливість:

         - відправити до будь-якого контролюючого органу ДПС лист в електронному вигляді (меню «Листування з ДПС»);

         - доступу до: особистої інформації, зокрема реєстраційних та облікових даних (меню «Облікові дані»), даних інтегрованих карток (меню «Стан розрахунків з бюджетом»), переліку отриманих документів та поданої звітності платника податків (меню «Вхідні/вихідні документи»);

         - переглянути стан розрахунків з бюджетом (меню «Стан розрахунків з бюджетом»);

         - отримати витяг щодо стану розрахунків з бюджетами та цільовими фондами за даними органів ДПС, надіславши запит на його отримання;

         - отримати довідку про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи;

         - надіслати запити на отримання інформації, заяви на реєстрацію платником окремих податків, отримати витяги з реєстрів;

         - створювати та надсилати електронні документи: податкової та статистичної звітності, звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування;

         - скористатися іншими електронними сервісами та отримати корисну інформацію.

         Для фізичних осіб в Електронному кабінеті об’єднано сервіси для громадян в окремий Е-кабінет для громадян, який надає можливість:

         - доступу до реєстраційних даних та даних про об’єкти оподаткування (рухоме та нерухоме майно, відомості про які надходять до ДПС з відповідних реєстрів інших державних органів);

         - доступу до сформованих податкових повідомлень – рішень щодо сум нарахованих податкових зобов’язань з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, транспортного податку та плати за землю;

         - подання декларації про майновий стан і доходи;

            - отримання відомостей про суми виплачених доходів та утриманих податків з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано