УВАГА! ВАЖЛИВО !

Дата: 17.09.2020 17:08
Кількість переглядів: 2732

ШАНОВНІ МЕШКАНЦІ ЧАПЛИНСЬКОЇ ГРОМАДИ !
Міністерство охорони здоров»я України повідомляє про фіксацію нових випадків коронавірусної хвороби та антирекорди кількості нових хворих за добу (17.09.2020 – 3584 нових випадків за добу, всього – 166244 випадків в Україні, з них 3400 летальних). 
На жаль, в нашій області, як і в усій країні, фіксуються нові лабораторно-підтверджені випадки на COVID-19, є летальні випадки (станом на 16.09.2020 року - 738 випадків, 35 випадків за добу, 20 людей померли). 
На даний час є 11 підтверджених випадків захворювання у Чаплинському районі. 
За останні 7 днів на території Чаплинської громади маємо 4 нові підтвердженні випадки захворювання (3 - у селищі Чаплинка та 1 - у с. Преображенка). 1 особу госпіталізовано, інші 3 перебувають на лікуванні вдома, багато мешканців громади (контактних осіб) знаходяться на самоізоляції. 
Станом на 17.09.2020 року, Чаплинська громада відноситься до території регіону «зеленого» рівня епідемічної небезпеки.
26 серпня 2020 року Кабінетом  Міністрів України прийнято постанову № 760 «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів», якою внесено зміни до постанови від 22 липня 2020 року № 641 «Про становлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території зі значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.
Нагадуємо, що на території регіону «зеленого» рівня епідемічної небезпеки забороняється: 
- проведення концертів (крім тих, які проводяться закладами культури, для яких концертна діяльність протягом останнього року є основним видом діяльності); 
- дискотеки; 
- робота розважальних закладів (нічних клубів);
- діяльність закладів громадського харчування з організацією дозвілля (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо).
Забороняється проведення масових (культурних, спортивних, розважальних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів за участю більше однієї особи на 5 кв. метрів площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі), а також діяльність кінотеатрів та закладів культури з наповненістю кінозалів або залів понад 50 відсотків місць у кожному окремому кінозалі або залі. Організатор заходу є відповідальним за дотримання між учасниками фізичної дистанції не менше ніж 1,5 метра у разі проведення заходу із розміщенням учасників стоячи.
22 серпня 2020 року Головним державним санітарним лікарем України МОЗ України  прийнято постанову № 50 "Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв'язку поширенням коронавірусної хвороби (СОVID-19)", у якій детально розписано протиепідемічні заходи у закладах освіти, вимоги щодо організації освітнього процесу, вимоги до організації харчування, вимоги до транспорту, який перевозить дітей та працівників до закладу освіти, вимоги до поводження з використаними засобами індивідуального захисту.  
Міністерство освіти і науки рекомендує школам відмовитися від проведення масових заходів. Відповідно до настанов МОЗ, проводити масові заходи у закладах освіти заборонено. Також, відповідно до рекомендацій МОЗ для закладів позашкілля, загальної середньої, фахової передвищої освіти, профтехів і вишів, з 1 вересня 2020 року до закладів освіти не допускаються батьки або супроводжуючі особи – крім тих, які супроводжують осіб з інвалідністю.  
Органи  Національної поліції України здійснюють ретельний контроль за виконанням вищевказаних заборон та обмежень. За виявленні порушення особи будуть притягатись до адміністративної та кримінальної відповідальності.
У випадку фіксації випадків захворювання COVID-19 на території Чаплинської громади, буде запроваджено посилення  карантинних заходів та обмежень.
Звертаємось до кожного мешканця громади. Будьте свідомими та пильними !
 Рекомендації МОЗ прості та обов»язкові для всіх без виключення. Дотримуйтеся їх, не відвідуйте місць великого скупчення людей, не порушуйте соціальної дистанції, мийте руки якомога частіше та обов'язково використовуйте захисні маски. 
Дотримання правил рятує життя. Не нехтуйте ними, хвороба може спіткати кожного ! 

Чаплинська селищна рада

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано