26.08.2020 року відбулася фінальна зустріч ГО "Громадський центр  "Нова генерація"  із Чаплинською громадою

Дата: 26.08.2020 16:55
Кількість переглядів: 540

 

26.08.2020 року відбулася фінальна зустріч ГО "Громадський центр  "Нова генерація"  із Чаплинською громадою для підведення підсумків спільної роботи в рамках проекту "Голос громади у місцевому самоврядуванні" Програма DOBRE.

Завдяки спільній роботі з ГО "Громадський центр  "Нова генерація" наша громада затвердила Статут громади, створила Молодіжну раду (для активізації молоді та формування молодіжної політики в громаді), активно співпрацювала з громадськими організаціями (головне щоб ГО приймали участь, а ми готові підставити своє плече) та приймала участь в конкурсі «Громада участі». В 2020 році самим активним інструментом із залученням громадян є (Бюджет участі), який було затверджено на сесії селищної ради. Бюджет участі направлений на залучення жителів Чаплинської ОТГ, через подання відповідних ініціатив реалізувати проекти розвитку, спрямовані на вирішення пріоритетних проблем громади. Загальний бюджет програми 300 тис. грн на 2020 рік, сума 1 проекту до 45 тис. грн. До голосування було допущено 15 проектних заявок. В електронному голосуванні взяло участь 2714 осіб, а в паперовому варіанті 475 осіб. Всього проголосувало 3189 осіб, які віддали 5042 голосів.

 Реформа децентралізації перш за все привела до створення більш чутливого, більш орієнтованого на проблеми громад горизонтально організованого типу уряду. Нова політична культура дозволяє залучити до процесу прийняття рішень всі зацікавлені в процесі, а саме: громадські організації, підприємства, молодь та безпосередньо громадян. Користуючись цим новим інструментом, селище звертається до колективного інтелекту, до мудрості своїх мешканців через ініціативи залучення громадян. Ідея залучення громадян полягає в тому, щоб громадяни мали певні повноваження щодо рішень, які впливають на їхнє життя. Залучення громадян мають мету: покращення рівня послуг та розробки більш орієнтованих на реальні проблеми громадян політик. Проте, ініційовані вони різними учасниками процесу.

Зустріч проведено в залі засідань Чаплинської селищної ради. Приємною несподіванкою стало вручення Глєбушкіною Оксаною, виконавчою директоркою ГО "ГЦ "Нова генерація", подяки селищному голові Олексію Фаустову та колективу селищної ради за спільну роботу. Також Чаплинська селищна рада отримала відзнаку- Переможець в номінації «Бюджет участі».

На заході було презентовано:

- загальні результати роботи за компонентом "Залучення громадян" і результати, яких досягли в ньому самі громади - запровадили різні механізми участі, активізували населення, залучили молодь до процесів прийняття рішень та реалізували цікаві і корисні ініціативи;

- проект Дорожньої карти, яка дозволить продовжити роботу по впровадженню та використанню механізмів участі;

- представник Молодіжної ради, розповіла про діяльність Молодіжної ради як консультативно-дорадчого органу та реалізацію молодіжної політики в громаді;

- представники громадських організацій, розповіли про співпрацю з Чаплинською селищною радою.

Дякуємо ГО "ГЦ "Нова генерація" за спільну роботу!  Ми за вами будемо сумувати. Проте співпраця з Програмою DOBRE триває. Попереду ще багато роботи та реалізація проектів.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано