У Чаплинській громаді відбулось засідання селищної постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Дата: 26.03.2020 14:51
Кількість переглядів: 1152

26 березня 2020 року, з метою запобігання епідемічним та іншим інфекційним захворюванням та боротьби з ними, у Чаплинській селищній раді відбулось 11 засідання селищної постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням голови  Чаплинської селищної ради Фаустова О.Г.

На комісії були присутні члени комісії, в.о. старост сел Чаплинської громади, начальник Чаплинського РВ Генічеського ВП ГУНП в Херсонській області Попов В.С., начальник Чаплинського МРУ ГУ Держпродспоживслужби в Херсонській області Шершнєва Т.І.

Розглянуто наступні питання:

  1. Про стан виконання обмежувальних заходів із попередження розповсюдження нової короновірусної інфекції (COVID-19) на території Чаплинської селищної об’єднаної територіальної громади. Доповідач Фаустов О.Г.
  2. Про створення антикризового штабу.
  3. Про поповнення запасу матеріальних резервів.

 

За результатами обговорення, вирішили:

  1. У зв’язку із запровадженням надзвичайної ситуації та з метою попередження розповсюдження короновірусної інфекції (COVID-19) на території Чаплинської селищної ради подовжити обмежувальні заходи до 24.04.2020, а саме:

1.1. Призупинити діяльність наступних об’єктів (на час карантину):

-  освітніх, культурних, спортивних закладів. Керівникам закладів видати відповідні накази;

- закладів громадського харчування. Дозволена лише он-лайн доставка продуктів харчування за умови дотримання окремих протиепідемічних заходів;

- установ сфери послуг та торгівлі. Дозволено лише діяльність аптек супермаркетів, магазинів, які здійснюють роздрібну торгівлю продуктами харчування, засобами гігієни, дезінфікуючими засобами, за умови обмеження кількісті людей, яка може одночасно перебувати у приміщенні. Працівникам цих закладів при обслуговуванні керуватися засобами індивідуального захисту з дезінфекційною обробкою відкритих поверхонь;

- ринків, незалежно від форми власності;

- установ побутового обслуговування (перукарень, салонів краси, фітнес-центрів)

    - перевезення громадян в транспорті загального користування міжміського та міського автобусного сполучення.

 

1.2. В штатному режимі продовжують роботу із дотриманням протиепідемічних заходів:

- аптечні пункти;

         - банки;

- поштові відділення;

 - автозаправні станції;

- станції технічного обслуговування.

 

1.3. Заборона не поширюється на:

-  продаж у спеціалізованих магазинах: насіння і садивного матеріалу;

 пестицидів і агрохімікатів; кормів для тварин;

- діяльність медичної та ветеринарної практики, роботу ветеринарних аптек.

 

1.4.  Рекомендувати роботодавцям організувати дистанційну роботу для працівників, які мають можливість в повному обсязі виконувати посадові обов’язки в онлайн-режимі засобами Інтернет-зв’язку. Оплату праці проводити відповідно до вимог чинного законодавства. Керівникам підприємств, установ, організацій забезпечити недопущення до роботи працівників з ознаками інфекційного захворювання.

 

1.5. Зобов’язати власників торгівельних об’єктів, що знаходяться на території селищної ради, здійснювати санітарну обробку об’єктів та прилеглої території. Не допускати скупчення людей, забезпечити регулювання кількості відвідувачів, які перебувають в приміщенні одночасно, контролювати додержання дистанції. Заборонити вхід громадян до торгівельних об’єктів без засобів індивідуального захисту (захисних масок).

 

1.6. Головам ОСББ забезпечити обробку дезінфікуючими сумішами під’їздів житлових будинків. У під’їздах  багатоквартирних будинків розмістити інформаційні матеріали про попереджувальні заходи розповсюдження короновірусної  інфекції.

 

1.7. Керівниками ТОВ «Чаплинський комунальник», КП «Відродження-2017» Чаплинської селищної ради спільно із міжвідомчою комісією провести перевірку санітарного стану артезіанських свердловин та відбір води для аналізу на відповідність Державним санітарним нормам.

 

1.8. Мобільній групі з надання соціальних послуг на період карантину здійснювати забезпечення осіб похилого віку та малозахищених верств населення продовольством, ліками та предметами першої необхідності.

 

1.9. Відділу «ЦНАП» Чаплинської селищної ради призупинити надання адміністративних послуг на віддаленому робочому місці, що розташоване в сервісній зоні КПВВ «Каланчак». Інформацію оприлюднити на офіційному веб-сайті Чаплинської селищної ради.

 

1.10.  Визначити, що підвіз працівників критичної інфраструктури з/до місця роботи здійснюється службовим або власним легковим автомобільним транспортом. Маршрут перевезення службовим транспортом узгоджується із патрульною поліцією Чаплинського РВ Генічеського ВП ГУНП в Херсонській області.

            Перевезення контактних осіб, у випадках підозри на гостру респіраторну хворобу СОVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, до визначених місць обсервації буде здійснюватися автомобілем RENAULT TRAFIK, д.н. ВТ 2100ВЕ, водій Султанов К.М.

         Доставка громадян в медичні заклади для проходження процедури гемодіалізу здійснюється автомобілем Чаплинської селищної ради RENAULT SANDERO, д.н. ВТ 2400ВЕ, водій Зіневич О.Г.

 

         1.11 Керівникам банківських установ забезпечити обробку дезінфікуючими засобами відкритих поверхонь терміналів та банкоматів, проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу із клієнтами на предмет дотримання дистанції, не допускати скупчення людей біля кас, банкоматів та терміналів.

 

         1.12. Командуванню військових частин, які дислокуються на території Чаплинської селищної ради, забезпечити обробку дезінфікуючими сумішами відповідних територій, забезпечити виконання профілактичних заходів військовослужбовцями.

 

         1.13. Керівникам підприємств, установ, організацій, незалежно від форми власності, фізичним особам-підприємцям забезпечити виконання профілактичних заходів щодо попередження розповсюдження короновірусної інфекції (COVID-19).

 

         1.14. Рекомендувати священнослужителям різних релігійних конфесій обмежити проведення богослужінь та вирішити питання щодо недопущення скупчення громадян в церковних храмах, дотримуватися санітарних норм, інформувати вірян про необхідність виконання профілактичних заходів.

                                                                         Термін – на період карантину

 

  1. З метою уточнення  сил та засобів, що залучатимуться до проведення протиепідемічних заходів та розроблення  планів реагування створити антикризовий штаб.

 

  1. За рахунок коштів Програми по запобіганню і ліквідації надзвичайних ситуацій та наслідків стихійного лиха і оперативне реагування на них по Чаплинській селищній раді на 2020 рік придбати:

Дизельне пальне на суму 5000 грн;

Бензин на суму 5000 грн;

Дезінфікуючі засоби та засоби індивідуального захисту на суму 40000 грн.

 

 

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано