У Чаплинській громаді відбувся І етап VI обласного фестивалю виконавської майстерності «Поетичний камертон Ліни Костенко: патріотичні лейтмотиви»

Дата: 10.03.2020 09:31
Кількість переглядів: 862

                                                                        

     «Поезія – це завжди неповторність»

   

 Шостий рік поспіль проходить обласний фестиваль виконавської майстерності «Поетичний камертон Ліни Костенко: патріотичні лейтмотиви». Цьогорічний фестиваль присвячений 90-річчю від дня народження геніальної поетеси сучасності Ліни Василівни Костенко, яка повна сил, енергії і натхнення. Роль Ліни Костенко в історії української літератури та української державності особлива, визначальна. По праву вважають Ліну Костенко цвітом української нації. Нині її без тіні пафосу називають Совістю нації.

         Поетична муза Ліни Костенко м’яка і сувора, глибоко жіноча і, на диво, мужня, красиво сентиментальна, але ж ніяк не плаксива. Поетичні перлини Ліни Василівни дають прихильникам її поезії щасливу нагоду делікатно доторкнутися до найсокровеннішого в душі поетеси.

         4 березня 2020 року  в малій залі комунального закладу «Чаплинський культурно-мистецький Центр» відбувся І ( відбірковий ) етап шостого обласного фестивалю виконавської майстерності «Поетичний камертон Ліни Костенко: патріотичні лейтмотиви». 

У відбірковому турі від Чаплинської громади представляли творчість Ліни Костенко  43 учасника  у категоріях: «читці» - 23 учасника, «вокалісти» - 7, «художники» -13 .

Цього року всі учасники демонстрували неабияку виконавську майстерність. Читаючи, співаючи, малюючи поетичні шедеври Ліни Василівни, виконавці  із естетичним задоволенням поринали у незбагненний світ високих почуттів письменниці. В залі панувала чарівна атмосфера  від читання і співу неперевершених  творів Ліни Василівни, які наповнені духом патріотизму і глибокої любові до українського народу. До уваги присутніх представлені роботи «художників» та діяла книжково-ілюстративна виставка «Душа летить у посвіті епох…», яка присвячена  Ліні  Василівні Костенко.

         Компетентному журі важко було визначити переможців І етапу, адже кожний учасник з відповідальністю і глибоким визнанням обов’язку талановито виконував твори Ліни Костенко. Кращих серед кращих все таки журі вдалося визначити.

Серед  «художників» кращими визнали роботи:

Дербаші Ісмаіла ( Першокостянтинівська ЗОШ І-ІІІ ступенів) – ІІІ місце,

Луківського Станіслава ( Першокостянтинівський СБК) – ІІ місце,

Вінцевич Анастасії ( Першокостянтинівський СБК )  - І місце. 

 

У категорії «Читці» відзначилися виконавці:

Збризький Сергій ( ОЗНВК «Чаплинська школа-гімназія» ) – ІІІ місце;

Герасимчук Данило ( Скадовська ЗОШ І-ІІІ ступенів ) – ІІ місце;

і особливо обдарована  і творча особистість Яшна Поліна ( ОЗ Чаплинська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів ) – І місце.

 

У категорії «вокалісти» демонстрували свою майстерність 7 учасників. Але призові місця розділили таким чином:

Коваленко Альона ( Магдалинівський СБК ) посіла ІІІ місце;

Шевченко Вікторія (КЗ  Чаплинської селищної ради «Чаплинський культурно-мистецький Центр»  - ІІ місце;

Салабуда Денис ( ОЗНВК «Чаплинська школа-гімназія»)  - І місце.

 

Щиро вітаємо всіх переможців і гадаємо, що вони будуть гідно представляти Чаплинську громаду  у фіналі обласного фестивалю «Поетичний камертон Ліни Костенко:патріотичні лейтмотиви» 19 березня 2020 року. Ще раз наголошуємо, що серед учасників І етапу дуже багато здібних виконавців, а головне, що всі діти і дорослі отримали позитивний заряд на справжньому святі поезії, музики і художнього мистецтва.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано