У Чаплинській об’єднаній територіальній громаді відзначено День вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС

Дата: 13.12.2019 15:09
Кількість переглядів: 1180

«Чорнобиль – біль і скорбота України.»

            Під такою назвою у малій залі для мешканців громади, вчителів та учнів шкіл, представників підприємств, установ та організацій селища, учнів Чаплинського професійно-аграрного ліцею, громадськості пройшла година вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

         Захід організовано та проведено відділом культури Чаплинської селищної ради, комунальними закладами Чаплинської селищної ради «Чаплинська центральна бібліотека» та «Чаплинський культурно-мистецький Центр».

На заході виступили заступник голови Чаплинської селищної ради з гуманітарних питань  Олег Миколайович Яшний та запрошений на захід голова районної державної адміністрації Володимир Петрович Галицький зі словами подяки до учасників ліквідації, побажали їм міцного здоров’я, мирного неба  і благополуччя та усіляких гараздів.

Бібліотекарі центральної бібліотеки зворушливо розповіли про  катастрофу на Чорнобильській АЕС, за масштабами якої людство ще не знало. Від 26 квітня 1986 року для України почався новий відлік часу. Болісний, гіркий, печальний… Відразу на енергоблок почали прибувати пожежники, які вели жорстокий бій з вогнем. Тяжка праця й подвиг, горе і звитяга  - все змішалося у пекельному вогні ядерної стихії. Сотні тисяч українців, білорусів, росіян по зову серця, без розпоряджень командирів, вирушили на бій з незримою радіацією. Серед цих героїв і наші земляки: Зінченко Віктор, Фурман Віктор, Луценко Олександр, Карпук Людмила, Лісаков Олександр, Заверуха Петро, Небога Валерій, Щербина Сергій, Костенко Віктор, Поповійчук Василь, Афанасьєв Микола, Волошин Олександр. Низький уклін їм за ратну працю і мужність! Боляче, нестерпно, трагічно відгукується і сьогодні в серцях кожного із нас і за тих, хто від тяжких хвороб пішли із життя  від початку аварії 16 ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять  героїв-земляків.

У кінці заходу всі присутні поклали вінок та квіти до Пам’ятного знаку ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС.

Також, усі присутні мали змогу подивитись книжкову виставку, присвячену подіям Чорнобиля,  учасникам ліквідації аварії, розділити весь смуток та трагедію всесвітньої катастрофи.

 

33 роки минуло з дня техногенної катастрофи на Чорнобильській АЕС. Ця аварія стала для нас трагічним уроком, за який заплачено дорогою ціною. Чорнобиль для нас ніколи не стане минулим. Герої Чорнобиля загинули не для того, щоб ми залишилися байдужими. Обов’язок кожного із нас пам’ятати і цінувати життя, яке нам подароване.

Чорнобильський вітер по душах мете,

Чорнобильський пил на роки опадає.

Годинник життя безупинно іде…

Лиш пам’ять, лиш пам’ять усе пам’ятає…

                                           

                                                      А.Л.Жовнірчук, директор комунального закладу

                                                            «Чаплинська центральна бібліотека»

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора