«Вільні творити майбутнє»

Дата: 21.11.2019 16:06
Кількість переглядів: 575

День Гідності і Свободи відзначається щороку 21 листопада згідно з Указом Президента України від 13 листопада 2014 року     № 872/2014 «Про День Гідності та Свободи». Цього дня вшановується патріотизм і мужність громадян, які восени 2004-го та в листопаді 2013 – лютому 2014 року стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини й громадянина, національних інтересів Української держави та її європейського вибору.

Тож 21 листопада 2019 року у комунальному закладі Чаплинської селищної ради «Чаплинська центральна бібліотека» було проведено патріотичну годину «Події, що змінили долю України», присвячену Дню Гідності і Свободи України.

Бібліотекарі Ірина Міщенко та Ірина Чуб пригадали події, які відбулися в країні і на Майдані Незалежності у 2013-2014 роках,  тим самим розширили знання усіх присутніх на заході про Революцію Гідності та Свободи.

У згадані роки на Майдані українці відстоювали не тільки своє право на Євроінтеграцію, а право на життя в країні, де поважають честь і гідність кожного громадянина, де немає насильства, де кожна людина має захищені права.

До уваги присутніх була підготована виставка-хронограф «Гідність та Свобода – майбутнє України», демонструвалися відеоролики «Небесна Сотня», «Майдан…Революція Гідності».

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять Небесної Сотні та  наших хлопців-земляків, воїнів АТО, які з честю захищали незалежність і суверенітет на Сході країни і які без вагань віддали  за свободу своє життя.

Цей день потрібно пам'ятати, адже свобода та гідність стали найціннішими для українців. За це боролися наші пращури, саме це ми відстоюємо і сьогодні.                                                                  

 

                                      ІринаМіщенко,

   бібліотекар юнацької кафедри

                                                         КЗ «Чаплинська центральна бібліотека»

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано