Працівниками комунального закладу «Чаплинська центральна бібліотека» проведено засідання літературної вітальні «Калинонька»

Дата: 07.10.2019 16:45
Кількість переглядів: 916

Напередодні святкування 225-ї річниці з дня заснування селища Чаплинки працівники комунального закладу «Чаплинська центральна бібліотека» провели чергове засідання літературної вітальні «Калинонька» під назвою «Видатні земляки нашого краю» у комунальній установі «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» Чаплинської селищної ради.

Наш сонячний Таврійський край має унікальну історію, щедру на гарні традиції, хвилюючі події та вагомі факти. Наші щирі душею, відкриті серцем працелюбні люди своєю невтомною працею прославили і прославляють свій рідний край.

Бібліотекар Ірина Суханова  розповіла про таких видатних людей, які прагнули і прагнуть зробити нашу землю затишною для життя, багатою і щедрою на добро. Згадувалися такі прекрасні люди, як Сергій Олександрович Білоущенко, Федір Павлович Санін, Григорій Семенович Кожем’якін, Олексій Іванович Санін, Віктор Петрович Козачок, Євгенія Петрівна Міщенко, Анатолій Федорович Ніколаєнко, Іван Петрович Фальковський, Василь Пилипович Бабіцький. Про заслуги цих людей і розповіла бібліотекар. Присутні ділилися спогадами, так як всіх цих людей знали, згадували минуле і свої зустрічі з ними.

Далі йшла мова про видатних земляків сьогодення – наших поетів. Так, справжні поети народжуються, як правило, не в столиці, а серед земних просторів. І якою б не була провінція, вона формує індивідуальність митця слова, даруючи йому крила творчості. Саме до таких літераторів належать Валерій Кулик, Анатолій Кичинський, Микола Тимошенко. На заході звучали вірші поетів та їх біографії, згадувалися їх  зустрічі в центральній бібліотеці.

Книжкову виставку «Херсонщини достойні імена» представила бібліотекар абонементу Ірина Чуб.

 Ми пишаємося нашими земляками, всі вони вписали не одну славну сторінку в історію не тільки нашого краю, але й України. В прекрасному настрої  відвідувачі територіального центру  подякували бібліотекарям, де  завжди  чекають бібліотеку з цікавими заходами, літературними засіданнями та новинками книг.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора