Всеукраїнський день бібліотек

Дата: 27.09.2019 11:47
Кількість переглядів: 2073

  Починаючи з 1998 року 30 вересня в Україні відзначається Всеукраїнський день бібліотек. Це свято започатковано в честь великого внеску бібліотек України у розвиток вітчизняної освіти, науки і культури, необхідність подальшого підвищення їх ролі в житті суспільства.

         Щорічно до Дня бібліотек у школах України в кожному класі проводяться заходи, присвячені його величності Книзі.

         Ось і в цьому році працівниками дитячого відділу КЗ «Чаплинська центральна бібліотека» спільно з бібліотекарями ОЗ Чаплинської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів була проведена низка масових заходів.

          Учні 2-Б класу (керівник Луцик О.В.) взяли активну участь у святі «Бібліотека – дім мудрості». Бібліотекар Марія Володимирівна Лавренюк розповіла дітям про бібліотеку, про значення книги в житті людини, про правила зберігання та користування книгою. А ще для дітей було проведено пізнавальні ігри – «Що то за герой» та «Чарівна торбинка». За правильні відповіді школярі отримали цікаві подаруночки.

          На завершення заходу діти згадали прислів’я про книгу та переглянули відео про незвичайні бібліотеки світу.

           Продовженням святкових заходів cтала зустріч з відомою людиною, все життя якої  невід’ємно пов’язане з книгою. Цю людину чудово знають в нашій громаді. Це вчитель історії вищої категорії ОЗ Чаплинської спеціалізованої школи Микола Миколайович Лелеко. Але сьогодні Микола Миколайович виступав перед дітьми – учнями 6-Б класу (керівник Дрозд С.А.) не як вчитель, а як справжній книголюб, закоханий в книгу та читання. Це людина настільки духовно багата і обізнана, що його розповіді можна слухати годинами.

         Микола Миколайович презентував свої улюблені книги; захопливо розповідав про письменників рідного краю, про цікаву людину, поета, краєзнавця з м. Хмельницького Ігоря Байдака та зачитав декілька віршів із збірки його творів.

        Але особливо вразила дітей розповідь Миколи Миколайовича про подорож до м. Острог та відвідування Музею книги, де зберігаються цінні фоліанти - оригінал  визначної рукописної пам'ятки «Пересопницьке Євангеліє», перші видання книг «Кобзар» Т.Шевченка та «Енеїди»  І.Котляревського.

         Діти отримали велике задоволення від зустрічі і почерпнули для себе багато цікавої інформації.

 

Лідія Бугайова – провідний бібліотекар

комунального закладу

«Чаплинська центральна бібліотека»

 

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора