НІКОЛИ ЗНОВУ…

Дата: 10.05.2019 13:44
Кількість переглядів: 695

   Ніколи знову нам не треба:

Повтору тих років війни,

Того нахмуреного неба,

Куди відправились вони.

Хто поліг на полі бою,

Хто став на захист рідної землі.

Все що вони хотіли - це здобути волю,

Не здатись в власність німчурі.

Пройшли роки, розквітли маки,

Нагадуючи про кровавий слід.

Ніколи знову нам не треба:

Повторно бачити той цвіт…

 

Друга світова війна вона все далі і далі від нас, ми всі знаємо, що вона була страшною та кривавою, що загинула на ній невимовна кількість мільйонів людей, які просто хотіли жити. Ми знаємо фронтові пісні, ми знаємо наскільки тяжкою вона була. Знаємо - ми, старше покоління, але чи знають про неї теперішні хлопчики та дівчатка. Як донести все це, як розповісти про це? Стривожений із муками і жалем світ стрепенувся, кров’ю вмить заливсь, неначе, розпанаханий кинджалом. Війна на зустріч молодому дню із з гуркотом, і з брязкотом котилась, лавиною метану і вогню, на нашу землю й долю навалилась.

Свято 9 травня у Чаплинській громаді почалося святковою ходою. По переду  колони йшли діти з прапорами України та Перемоги із представниками влади та музичним супроводом народного духового оркестру «Таврійські сурми» (кер.І.Іваськів).

На урочистому мітингу, зі словами подяки, виступили голова Чаплинської селищної ради Олексій Георгійович Фаустов,  голова Чаплинської районної державної адміністрації  Олександр Бурейко, військовий комісар Чаплинського військового комісаріату Чаплинського району майор Генадій Юхимович Куць, заступник командира зведеного загону, капітан  Денис Миколайович Мандир та отець протоієрей Миколай.   

Присутні на святі вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання. Військові під метроном поклали гірлянду до Обеліску Слави., а вихованці хореографічної колективу «Аура» (кер. А.Бахмаєр та Т.Вакулко)  виконали зворушливий танець.

Естафету мужності та відданості Батьківщині від воїнів Другої Світової війни приймає молодь. Зі словом від молодого покоління виступила учениця 11-го класу Опорного закладу Навчально-виховний комплекс «Чаплинська школа-гімназія»  Анастасії Пєтух.

Тематичні пісні воєнних років виконали Анатолій Павлюк, Аня Коваленко та Крістіна Іноземцева. Також свій показовий виступ продемонстрували учасники Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») «Рій Турбаївці» Опорного закладу Навчально-виховний комплекс «Чаплинська школа-гімназія» (кер. Т.Мончик).

Наш земний уклін усім, хто виніс роки окупації та пекло концтаборів, тим, хто сьогодні піднімає з руїн і відроджує Україну. Ваша мужність, життєва мудрість, ставлення до ратного і громадянського обов'язку — це високий приклад для наслідування. Наш обов'язок — бути гідними вашого життєвого подвигу, утверджуючи мир, злагоду та суспільну гармонію на українській землі.

По закінчення мітингу усім бажаючі мали змогу покуштувати смачну кашу, яку приготували військові та плов. А дітки смакували солодким морозивом від Осінньої Аліни.

На площі звучав народний духовий оркестр «Таврійські сурми». Також була представлена військова техніка, на фоні якої всі бажаючі могли сфотографуватися. Найцікавіше було дітлахам, які мали можливість залізти на будь-яку із військових машин та роздивитися.

О 09:00 у приміщенні комунального закладу «Чаплинський дитячо-юнацький клуб фізичної підготовки» пройшли змагання з вільної боротьби та 0 10:00 на стадіоні «Освіта» відбувся кубок з футболу.

О 10:00 годині у приміщенні комунального закладу «Чаплинскьий культурно-мистецький Центр» відбувся святковий концерт «Ніколи знову».

У фойє Культурно-мистецького Центру працівниками комунального закладу «Чаплинська центральна бібліотека» була організована тематична книжкова виставки «Ніколи знову».  

Свято Перемоги розпочалося з пісні «Ніколи знову» у виконанні Крістіни Іноземцевої та групи сучасного танцю «Світло» (кер.Ю.Біщук).

Вітали усіх із Днем Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні яскраві хореографічні колективи: зразковий ансамбль танцю «Капітошка»   (кер.В.Магдалюк), хореографічний колектив  «School life» (кер. А.Мойсеєнко, Л. Процко), хореографічний колектив «Аура» (кер. А.Бахмаєр та Т.Вакулко) та зворушливий танець після хвилини мовчання «Журавлі» виконали учасники студії сучасного танцю «Азарт» (кер. Л.Нірода).

Звучали чудові пісні у виконанні: Катерини Шимитило, Каріни Кондратюк, Віти Фаустової, Анатолія Павлюка.

Своїм народним співом нас порадували народний ансамбль народної пісні «Натхнення» (кер.А.Павлюк).

Вітали піснями вокальний ансамбль «Степова ліра» (кер.А.павлюк), вокальний ансамбль «Вишиванка» (кер.А.гладушко) та чоловічий гурт «Чаплинські мотиви» (кер.А.Павлюк).

Олена Привалова зворушливо зачитала вірш «Мати».

Захід озвучували Олена Привалова, Владислав Дрозд, Георгій Шаповаленко, Даря та Софія Смірнови.

Свято пройшло за підтримки голови Чаплинської селищної ради Олексія Георгійовича Фаустова. 

Нехай мужність і героїзм цього великого свята ніколи і ніким не забуваються. Нехай дух перемоги надихає серця і веде вперед — до нових подвигів, успіхів і досягнень. І нехай весь світ завжди живе у мирі, а про війни нагадує лише це священне свято.

З Днем Перемоги!

                                                Крістіна Іноземцева

                                     Завідуюча сектором культурно-дозвіллєвої

                 діяльності КЗ «Чаплинський культурно – мистецький Центр».

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано