Легалізація заробітної плати найманих працівників

Дата: 26.04.2019 08:15
Кількість переглядів: 556

   Питання виплати офіційної, прозорої заробітної плати дуже актуальне, адже більшість працівників, іноді, свідомо погоджуються на пропозицію роботодавців отримувати заробітну плату “в конвертах”.   

   Від несплати внесків з тіньових доходів до державного бюджету, країна втрачає мільярди гривень, а працівники залишаються без відповідного соціального захисту та належного в майбутньому пенсійного забезпечення.

         Кожному громадянину необхідно зрозуміти, що захистити себе він зможе тільки законним шляхом, і це можливо лише за умови оформлення трудових  відносин належним чином.

Не варто забувати, що виплата заробітної плати без сплати встановлених податків i зборів є грубим порушенням Законів України, яке підпадає під адмiнiстративну та кримінальну відповідальності. Згідно з новим законодавством, як юридичних, так і фізичних осіб, що використовують найману працю, тепер штрафуватимуть за фактичне допущення людей до роботи без оформлення трудового договору за виплату заробітної плати без сплати ЄСВ. Штраф у розмірі тридцяти разової мінімальної зарплати (на сьогодні це 125 190,00 грн.) стягуватимуть за кожного працівника, стосовно якого вчинено порушення. Тільки офіційно оформлений найманий працівник може відчувати себе соціально захищеним, а держава матиме стабільні надходження для своєчасного фінансування соціальних виплат. 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано