У Чаплинській територіальній громаді відкрито пересувну виставку «Символ твоєї свободи. 100 років державного герба України»

Дата: 13.03.2019 14:07
Кількість переглядів: 509

22 січня 1918 року Центральна Рада IV універсалом проголошує незалежність України. Більшовицький наступ змусив Центральну Раду залишити Київ і переїхати спочатку до Житомира, потім до Сарн і, нарешті, до Коростеня. Саме там 25 лютого (12 лютого за ст. ст.) 1918 року у вагоні на залізничних коліях засіданням Малої Ради було затверджено: «Гербом Української Народної Республіки приймається знак Київської Держави часів Володимира Святого».

12 березня 2019 року, за підтримки голови Чаплинської селищної ради Фаустова О.Г., у комунальному закладі Чаплинської селищної ради «Чаплинський культурно-мистецький Центр» відбулося відкриття пересувної виставки «Символ твоєї свободи. 100 років державного герба України».

Такий простий і рідний символ – Тризуб. З ним виросло вже ціле покоління незалежної України. Виставка знайомить з першими згадками, срібниками з тризубом, видатними особистостями, що доклали руку до створення герба, історією затвердження, розповідає про великий та малий герб, трипелюсткову лілію на гербі скаутів, герби ОУН та УПА. Екскурсовод Олена Привалова розповідає про зв’язок тризуба з соколом і літерою псі.

На даний час виставку вже відвідали учні шкіл та мешканці Чаплинської громади, учні с. Преображенка та с. Хлібодарівка, школярі сусідньої Присиваської ОТГ.

Всі бажаючі мають можливість ознайомитися з документами та фотоматеріалами представленими на банерах пересувної виставки.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано