У Чаплинській об’єднанній територіальній громаді відбулись заходи з нагоди відзначення Дня Соборності України та концертна програма «Україна духу, Україна розуму, Україна серця»

Дата: 23.01.2019 09:27
Кількість переглядів: 784


        22 січня 1919 року в Києві на Софійському майдані сталася визначна подія в історії нашого народу - урочисте проголошення Акту Злуки: в єдину українську соборну державу об'єдналися Українська Народна Республіка і Західно-Українська Народна Республіка.

         Ідея єдності і соборності батьківських земель – так само, як і ідеї незалежності, державного суверенітету, сильної централізованої влади - є головним змістом і смислом державницької ідеології більшості народів світу. Не став винятком і наш український народ.

Саме 22 січня 2019 року Чаплинська громада, за сприяння та підтримки селищного голови Фаустова Олексія Георгійовича, відзначила 100-ту річницю Дня Соборності України.

Працівниками комунального закладу Чаплинської селищної ради «Чаплинська центральна бібліотека» для гостей заходу була підготовлена книжкова виставка «Соборна мати – Україна, одна на всіх, як оберіг».

Концертна програма підготовлена відділом культури Чаплинської селищної ради та комунальним закладом Чаплинської селищної ради «Чаплинський культурно-мистецький Центр». На заході були присутні керівництво Чаплинської селищної ради, працівники підприємств, установ та організацій громади усіх форм власності, вчителі та учні старших класів ОЗ «Чаплинська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів», ОЗ НВК «Чаплинська школа-гімназія», педагоги та студенти Чаплинського професійного аграрного ліцею, військові, які дислокуються на території громади та громадськість

Захід розпочався відео-інформаційним сюжетом «Єдиний народ, єдина країна».

Патріотизм і любов до рідної неньки України у своєму показовому виступі продемонстрували учні опорного закладу навчально-виховний комплекс «Чаплинська школа-гімназія» Чаплинської селищної ради, учасники Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») «Рій Турбаївці» (кер. Т.Мончик).

Сьогодні, в районі операції об’єднаних сил, бійці так само, як і їхні прадіди 100 років тому відстоюють незалежну і соборну Україну.

Усіх Героїв, які загинули протягом віків у боротьбі за вільне життя українського народу згадали хвилиною мовчання.

Святковий настрій дарували яскраві колективи: хореографічний колектив «Аура» (кер. Т.Вакулко та А.Бахмаєр), студія сучасного танцю «Азарт» (кер. Л.Нірода), зразковий ансамбль танцю «Капітошка», (кер. В.Магдалюк, балетмейстер-постановник  Ю.Біщук). Свою любов до України показали у піснях вокальний гурт «Грація» (кер.А.Павлюк), вокальний ансамбль «Співаночка», (кер.Є.Скрічевська), тендітні дівчатка Дар’я Тарасенко, Аня Коваленко, чарівна Віта Фаустова. Ведучими концерту були незрівнянні Каріна Кондратюк та Настя Пєтух. Свято закінчилося піснею «Хай єднається Захід і Схід» у виконанні Анатолія Павлюка.

Концертна програма завершилась масовим флешмобом, під час якого усі присутні підняли руки до гори і, взявши один одного за руки, утворили суцільний ланцюг єдності.

Вітаємо зі знаменною датою в історії нашої країни – 100 річчя Дня Соборності України. Зі святом нашу державу! Пам’ятайте, що в єдності наша сила. Бажаємо міцного здоров’я, щастя, миру. Нехай все задумане на користь і благо нашої країни та її люду буде успішно реалізоване.

 

                                                Крістіна Іноземцева,

                        Завідуюча сектором культурно-дозвіллєвої діяльності

                          КЗ «Чаплинський  культурно – мистецький Центр»

 

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано