Чаплинська громада отримала позитивну оцінку діяльності у сфері надання соціальних послуг на Херсонській регіональній конференції «Протидія домашньому та гендерно зумовленому насильству на рівні територіальної громади»

Дата: 17.10.2018 11:23
Кількість переглядів: 837

         16 жовтня 2018 року директор комунальної установи Чаплинської селищної ради «Центр соціальних послуг» Ращупкіна А.М. взяла участь у Херсонській регіональній конференції «Протидія домашньому та гендерно зумовленому насильству на рівні територіальної громади», яка проходила у м. Нова Каховка.

У заході взяли участь заступник Міністра соціальної політики України Наталія Федорович, заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації Вадим Чабан, керівники профільних структурних підрозділів ОДА й РДА, працівники національної поліції, служб соціального захисту населення, керівники ОТГ Херсонщини.

Як зазначила Наталія Федорович, насильство над жінками і домашнє насильство – суттєвий виклик  для українського суспільства. За останні два роки в України  прийнято ряд вагомих законодавчих актів, спрямованих на попередження домашнього та гендерно-зумовленого насильства,  що мають посилити захист постраждалих, покарання домашніх тиранів. Головним завданням на локальному рівні залишається підвищення міжвідомчої взаємодії всіх дотичних до проблеми інституцій,  держслужбовців, соціальних працівників, освітян, правоохоронців, медичних працівників.

В ході регіональної конференції було звернено увагу на те, що на місцевому рівні необхідне створення спеціалізованих служб, таких як мобільні бригади, притулки для постраждалих від домашнього насильства або насильства за ознакою статі.

Заступник голови облдержадміністрації Вадим Чабан зауважив, що в області, завдяки підтримці Фонду народонаселення ООН, створені 4 мобільні бригади соціально-психологічної допомоги,  результати діяльності яких доводять необхідність їх існування.  За півроку мобільними бригадами в області надані соціальні та психологічні послуги у 790 випадках домашнього насильства.

Представник Чаплинської об’єднаної територіальної громади - комунальної установи Чаплинської селищної ради «Центр соціальних послуг» Ращупкіна А.М. була доповідачем на заході такого рівня та отримала позитивну оцінку діяльності Чаплинської громади в сфері надання соціальних послуг, зокрема, від заступниці Міністра соціальної політики України Н.В. Федорович.

Як представник Чаплинської громади Ращупкіна А.М. доповідала про досвід взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству на місцевому рівні у наданні допомоги постраждалим.

Надзвичайно цікавий і корисний захід, чудова можливість поспілкуватись з колегами та налагодити нові партнерські стосунки.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано