« ВІДЛУННЯ АФГАНСЬКИХ ГІР »

Дата: 15.02.2018 20:35
Кількість переглядів: 843

Афганістан...

Згадаймо бої. Згадаймо загиблих.

Шануймо батьків наших рідних. Пониклих

В журбі за синочком, що смерть там знайшов...

Геройски загинув! У вічність пішов!... 

 

Неможливо згадувати про ті роки, про ті чужі та далекі країни без суму, без щему у серці. Адже там безневинно полягло тисячі наших солдат, тисячі молодих хлопців залишилися жити тільки в нашій пам’яті, усміхатися тільки зі сторінок солдатських альбомів і вічно жити у зболених, згорьованих, люблячих материнських серцях. 

Усі любили життя, любили своїх батьків, були вірними друзями, жили щасливо і думали про майбутнє.

15 лютого 2018 року у комунальному закладі Чаплинської селищної ради «Культурно – мистецький Центр» пройшли урочистості присвячені Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 29-ї річниці виведення військ колишнього радянського союзу з Республіки Афганістан. 

У фойє була організована виставка книжок та фотографій під назвою «Відлуння афганських гір».

Заступник голови Чаплинської селищної ради Яшний Олег Миколайович  нагородив подяками Херсонської обласної організації української спілки ветеранів Афганістану на честь відзначення 29-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану за активну участь у виконанні інтернаціонального обов’язку Мисника Григорія Васильовича, Кулика Віктора Борисовича та Дрозда Юрія Володимировича.

Голова Чаплинської районної державної адміністрації  Бурейко Олександр  Альбертович також нагородив спільними грамотами та подяками голів районної державної адміністрації, районної ради за вагомий внесок у справу зміцнення обороноздатності держави, сумлінне виконання службових обов’язків Зінченко Юрія Івановича, Черниша Юрія Володимировича, Поповича Леоніда Октавіановича та Бриткова Сергія Миколайовича.

До слова запрошували голову Ради Чаплинської районної організації Української спілки ветеранів Афганістану Лівінського Валерія Вікторовича та батюшку протоієрея Миколая, який провів панахиду біля пам’ятника, встановленого на честь загиблих воїнів – інтернаціоналістів.

Від молоді селища слово надали Плавущенко Лідії, учиниці 10-А класу опорного закладу «Чаплинська спеціалізована школа».

Урочистості почалися з проникливих пісень у виконанні Анатолія Павлюка, Віти Фаустової та Крістіни Іноземцевої. Вірш «Ховали інтернаціоналіста», у виконанні Насті Пєтух, довів усіх глядачів до сліз. Зачарували танцями група сучасного танцю «Світло» (керівник Ю. Угриняк) та хореографічний колектив «Аура» (керівники Т. Вакулко та А. Бахмаєр).

Відзначаючи сьогодні День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 29-ту річницю виведення військ з Афганістану, хочеться побажати воїнам-інтернаціоналістам міцного здоров'я, сімейного благополуччя, удачі, успіхів, терпіння. Ми завжди будемо пам'ятати про Ваш подвиг.

Велика подяка ведучим, Любі Іващенко та Альоні Канівець, помічникам Олексію Ніколенку, Владу Царюку та Владу Дрозду.

                 

 Крістіна Іноземцева

                  завідуюча сектором культурно-дозвіллєвої

діяльності «Чаплинський культурно – мистецький Центр».

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора