Служба у справах дітей Чаплинської селищної ради допомогла евакуюватися родині з окупованої території

Дата: 21.10.2024 23:31
Кількість переглядів: 11

Жоден з нас навіть у страшному сні не міг уявити, що колись доведеться обирати між затишком рідного дому і повною невідомістю, непевністю та невизначеністю. Але… Але на нашу землю, в наші домівки брудним чоботом увірвався ворог, нелюд, окупант… І все життя розлетілося, розсипалося, мов крихкий кришталь. І кожному, хто опинився в окупації, довелося стати перед тяжким, жахливим вибором. Ти, твої діти, або залишаєтеся в рідному домі, але не живете, а виживаєте, не любите, а ненавидете і проклинаєте, не можете дихати на повні груди, щось, ніби давить на тебе непід’ємною вагою, і найстрашніше – наражаєте на небезпеку не лише себе, а й своїх дітей, або ж залишаєте в рідному домі все – все, що рідне серцю: і фото, на яких усе життя, і улюблений посуд, і милі дрібнички, що колись дарували близькі люди, все… Берете з собою мізерну крихту минулого життя і їдете, їдете туди, де дихається вільно, де можеш любити де живеш, де вона – Україна.

Ось такий нелегкий вибір зробила ще одна мешканка Чаплинської громади, 69-річна бабуся-опікун, під опікою якої перебувають двоє онуків, майже юнаків, 13-ти та 14-ти років. Евакуація відбулася у серпні 2024 року за сприяння служби у справах дітей Херсонської обласної державної адміністрації. Опікун довго налаштовувалася, зважувала всі наслідки, вагалася, адже вік немолодий, дорога небезпечна. Але переживання за майбутнє підопічних онуків, їхня мрія жити не в окупації стали тим основним поштовхом, що спонукав до рішучого кроку.

Наразі опікун з дітьми перебувають у безпеці, хлопці здобувають освіту, оформили статус внутрішньо переміщених осіб. Служба у справах дітей Чаплинської селищної ради тримає постійний зв'язок з родиною, надає всю можливу допомогу та підтримку, скеровує в подальших діях.

Якщо у мешканців громади, особливо в сімей з дітьми, виникнуть питання щодо евакуації з тимчасово окупованої території, звертайтеся за телефоном +380678969962 (будь-який месенджер) або надіславши листа на електронну адресу chap_ssd@khoda.gov.ua.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора