Щедрий вечір!

Дата: 17.01.2022 13:06
Кількість переглядів: 237

        За тиждень після Різдва, напередодні Нового Року (за старим стилем), - українці святкують Щедрий Вечір. За християнським календарем - це день преподобної Меланії. В народній традиції обидва свята об'єднались, і тепер маємо Щедрий Вечір, або свято Меланки, який припадає на вечір 13 січня.

         14 січня 2022 року у м.Херсоні на площі біля ККЗ «Ювілейний» відбулося обласне театралізоване свято за народними традиціями «Щедрий вечір!». На якому зібралися театральні, обрядові, вокальні колективи Херсонщини з різдвяно-новорічними Колядками та Щедрівками, різдвяними виставами «Вертеп», «Коза», «Маланка», театралізованими ігровими програмами. Також в рамках свята відбувся фестиваль куті «Щедра кутя – багате життя!».

         Чаплинську ТГ на обласному різдвяному святі представили вокалістка КЗ «Чаплинський культурно-мистецький Центр» Крістіна Іноземцева з піснею «Коляда моя», хореографічний колектив «Сузір’я» з танцювальною композицією «Щедрівка» та дитячий театр «Пульс» з обрядовим дійством «Водіння Кози» (кер.Т.Мончик) ОЗ Чаплинський ліцей. В рамках свята була організована виставка декоративно-прикладного мистецтва на якій представили свої вироби талановиті майстрині КЗ «Чаплинський культурно-мистецький Центр» Алла Шахова, Тетяна Гніденко, Лідія Стоян.

         Щиро дякуємо всім учасникам такого чудового обласного свята! Окрема подяка за збереження українських традицій і, при цьому, поєднання їх із сучасними напрямками мистецтва! У ці свята заведено зичити щедрості, тож ми бажаємо щедрості вашому серцю, щедрості вашому дому та щедрості з боку долі! Нехай вас оминають негаразди, а добробут панує. Божої благодаті та миру, успіхів та щастя вашим родинам! Щасливих свят!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано