Інформування станом на 13.12.2021

Дата: 13.12.2021 11:35
Кількість переглядів: 274

відпустка без податкових боргів

 

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі постійно проводить роботу, спрямовану на погашення податкового боргу платників податків.

До боржників застосовуються різні заходи, зокрема направлення податкових вимог, арешт коштів, рахунків, майна боржників з подальшим його стягненням та реалізацією органами державної виконавчої служби. До тих платників, які умисно ухиляються від сплати заборгованості, застосовується такий захід, як тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України.

Звертаємо увагу усіх платників податків, які планують проведення своєї відпустки за кордоном, що несвоєчасні розрахунки з бюджетом можуть стати неприємним «сюрпризом» на шляху до омріяного місця відпочинку та зіпсувати настрій на новорічні свята.

Тож Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі наголошує на необхідності вчасної сплати податкових платежів та недопущенні виникнення податкового боргу.

 

Підписуйтеся на офіційні сторінки ДПС України та Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі в соціальних мережах. З нами ви завжди будете в курсі актуальних новин податкового законодавства.

 

Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  • е - кабінеті можна оцінити ймовірність проведення податкової перевірки

 

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі інформує, що в сервісі ДПС «Електронний кабінет» стала доступною інформація про наявність у платника ризиків несплати податків.

Така інформація допоможе суб’єкту господарювання зрозуміти, які ризики має його компанія, як можна їх зменшити, а також оцінити ймовірність включення до плану документальних перевірок на наступний рік.

Варто зазначити, що інформація про такі ризики використовується при формуванні плану-графіка проведення документальних планових перевірок. Порядок формування плану-графіка проведення документальних планових перевірок платників податків, перелік ризиків та їх поділ за ступенями значущості (високий, середній, незначний) затверджено наказом Міністерства фінансів України від 02.06.2015 № 524.

Така функція є дуже корисною, адже платники податків мають можливість самостійно оцінювати ймовірність проведення у них документальних планових перевірок.

Інформація про наявність ризиків знаходиться в розділі «Податковий аудит» приватної частини сервісу ДПС «Електронний кабінет».

 

Підписатись на сторінку Facebook Державної податкової служби України: https://www.facebook.com/TaxUkraine.

Підписатись на телеграм-канал ДПС: https://t.me/tax_gov_ua.

Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі

 

 

 

 

Об’єкти, які не підпадають під одноразове (спеціальне) добровільне декларування

 

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі інформує щодо об’єктів, які не можуть бути задекларованими, у разі подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації.

Об’єктами декларування не можуть бути:

а) активи фізичної особи, одержані (набуті) декларантом внаслідок вчинення діяння, що містить ознаки кримінального правопорушення,

крім кримінальних правопорушень або інших порушень законодавства, пов’язаних із:

ухиленням від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів);

ухиленням від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування;

порушеннями у сфері валютного законодавства;

порушеннями у сфері захисту економічної конкуренції в частині порушення, передбаченого пунктом 12 статті 50 Закону України "Про захист економічної конкуренції";

б) активи фізичної особи, які належать декларанту, стосовно якого розпочато досудове розслідування або судове провадження щодо таких активів за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених

статтями 212, 212 прим. 1, а так само статтею 366 (щодо документів податкової та/або фінансової звітності, митних декларацій, податкових накладних, первинних документів, іншої звітності з податків, зборів (обов’язкових платежів),

статтею 367 (якщо кримінальне правопорушення пов’язане з порушенням вимог податкового, митного, валютного та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи) Кримінального кодексу України;

в) активи фізичної особи або юридичної особи, які належать декларанту, стосовно якого відкрито судове провадження у вчиненні будь-якого із кримінальних правопорушень, передбачених статтями 209, 258 прим. 5 і 306, частинами першою і другою статті 368 прим. 3, частинами першою і другою статті 368 прим.4, статтями 368, 368 прим. 5, 369 і 369 прим. 2 Кримінального кодексу України, та/або які підлягають стягненню як необґрунтовані в порядку, встановленому главою 12 розділу III Цивільного процесуального кодексу України;

г) кошти в національній та іноземній валютах, які на дату подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації перебувають у готівковій формі;

ґ) активи декларанта, які обліковуються (знаходяться) на рахунках фінансових установ та/або розташовані (зареєстровані) на території країни, визнаної державою-агресором згідно із законом, чи мають джерела походження з такої країни.

 

Спілкуйтесь з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».

 

                                                                                    Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано