“Симптоми 7-8 днів, а потім сатурація кисню різко падає”. Очільник МОЗ розповів про особливості штаму “Дельта” в Україні

Дата: 13.10.2021 11:53
Кількість переглядів: 260

Сьогодні 95% усіх виявлених випадків заражень коронавірусом в Україні припадають на штам “Дельта”. Про це в ексклюзивному інтерв’ю “Голосу Америки” розповів міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

“Лікарі-інфекціоністи говорять про певні особливості “Дельти” на території України: інфікована людина може мати симптоми 7-8 днів, а потім сатурація кисню різко падає із 92% до 70%. Таких людей важко витягти, їх підключають до апаратів штучної вентиляції легень”, - сказав Віктор Ляшко.

За його словами, зараз серед лідерів за розповсюдженням вірусу в Україні великі міста - Харків, Запоріжжя, Дніпро та Одеса. Крім цього, за статистикою МОЗ, у перерахунку на 100 тисяч населення високі показники заражень у Сумській, Житомирській та Донецькій областях.

Віктор Ляшко також розповів, що наразі однією з найближчих до "червоної" зони підвищеної небезпеки є Херсонська область.

“Спочатку значне зростання нинішньої хвилі було в західних областях, і ми думали, що буде повторення ситуації осені 2020-го року і весни 2021-го. Але зараз ми бачимо, що Чернівецька область, яка найперша “загорілась” в новій хвилі, вже стабілізувалася. А от східні та південні області дають приріст”, - сказав міністр. - “Зокрема, Херсонщина, яка дві хвилі пройшла, не виходячи із жовтого рівня, навіть у помаранчевий не потрапляла... Зараз вона одна із перших, яка може наблизитись до червоного рівня”.

Повне інтерв'ю читайте на сайті "Голос Америки"

 за матеріалами сайту МОЗ

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано