Для скасування пені та штрафів сплатіть борг до 10 червня

Дата: 27.05.2021 16:37
Кількість переглядів: 425

 

         Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі інформує.

         Можливість скасування платнику податків штрафних санкцій та пені, які мають застосовуватися при виникненні податкового боргу, передбачена змінами, внесеними Законом України від 04 грудня 2020 року № 1072-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» до Податкового кодексу України (далі – ПКУ).

         Для того, щоб скористатися такою можливістю, платнику необхідно:

         - написати до контролюючого органу заяву;

         - сплатити до 10 червня 2021 року основну суму податкового боргу;

         - не допускати виникнення нових податкових боргів з поточних зобов’язань.

         За умови виконання платником перелічених умов, штрафні санкції та пеня, що залишилися несплаченими, будуть скасовані в порядку, визначеному для списання безнадійного податкового боргу. 

         Додатково повідомляємо, що дана норма розповсюджується на всіх платників податків, крім:

         - великих платників податків, що відповідають критеріям, визначеним п. п. 14.1.24 п. 14.1 ст. 14 ПКУ;

         - осіб, на яких поширюються судові процедури, визначені Кодексом України з процедур банкрутства;

         - осіб, відносно яких наявні судові рішення, що набрали законної сили, якими розстрочено (відстрочено) стягнення податкового боргу;

         - банків, на які поширюються норми Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб»;

         - осіб, які мають податковий борг з митних платежів;

         - осіб, які мають заборгованість зі сплати санкцій за порушення законодавства у сфері зовнішньоекономічної діяльності та пені.

      Спілкуйтесь з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».

 

Застосування пільги з податку на нерухоме майно для ФОП

 

         Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі повідомляє, що пільги з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, що сплачуються на відповідній території з об’єктів житлової нерухомості, для фізичних осіб не застосовуються до об’єктів оподаткування, що використовуються їх власниками з метою одержання доходів, зокрема використовуються у підприємницькій діяльності (п. п. 266.4.3 п. 266.4 ст. 266 Податкового кодексу України).

         Якщо фізичні особи фактично здійснюють підприємницьку діяльність за місцем податкової адреси (місцем реєстрації) та є власниками об’єктів житлової нерухомості, про що зазначається у виписці з Єдиного державного реєстру юридичних, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, то при нарахуванні податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, до таких об’єктів житлової нерухомості пільга застосовуватись не буде.

         Що стосується об’єктів нежитлової нерухомості, то незалежно від виду діяльності, зазначеного у Виписці, пільга у вигляді зменшення бази оподаткування на них не розповсюджується.

         Підписуйтесь на офіційну сторінку ДПС у Facebook – дізнавайтеся про податкові новини першими.

 

 Змінили місцезнаходження: куди сплачувати податки та звітувати?

 

         Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі повідомляє, що у разі зміни місцезнаходження субєктів господарюванняплатників податків сплата визначених законодавством податків і зборів після реєстрації здійснюється за місцем попередньої реєстрації до закінчення поточного бюджетного періоду (ч. 8 ст. 45 Бюджетного кодексу України).

         Відповідно до п. 10.13 розд. X Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Мінфіну від 09.12.2011 № 1588, у разі зміни місцезнаходження суб’єкта господарювання – платника податків сплата визначених законодавством податків і зборів після такої реєстрації здійснюється таким платником податків за місцем попередньої реєстрації до закінчення поточного бюджетного періоду.

         До закінчення року платник податків обліковується в контролюючому органі за попереднім місцезнаходженням (неосновне місце обліку) з ознакою того, що він є платником податків до закінчення року, а в контролюючому органі за новим місцезнаходженням (основне місце обліку) – з ознакою того, що він є платником податків з наступного року.

         При цьому, податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску податкові агенти зобов’язані подавати до контролюючого органу за основним місцем обліку (п. п. «б» п. 176.2 ст. 176 Податкового кодексу України).

         Підписуйтесь на офіційну сторінку ДПС у Facebook – дізнавайтеся про податкові новини першими.

 

Опитування: оцінка рівня корупції в органах ДПС

 

         Просимо Вас відповісти на запитання анкети за посиланням: http://tax.gov.ua/anketa/?3328193862, яке буде активним до 10 червня 2021 року.

Опитування анонімне та не займе у Вас багато часу. Усі отримані відповіді будуть використані тільки в узагальненому вигляді.

         Нам важлива Ваша думка щодо оцінки рівня корупції в органах ДПС.

         Заздалегідь вдячні за надану Вами допомогу!

 

 

Необхідність генерації і електронного підпису фізичної особи-підприємця і електронної печатки

 

         Суб’єкт господарювання самостійно приймає рішення щодо засобу, який він буде застосовувати в ПРРО – удосконалений/кваліфікований електронний підпис або удосконалена/кваліфікована електронна печатка.

         В залежності від обраного засобу суб’єкт господарювання надсилає до ДПС Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа за формою J/F1391801 з інформацією про ідентифікатор ключа сертифікату, який використовується для підпису, у тому числі щодо особи, якій надані повноваження проводити розрахункові операції.

         Дані сертифікатів електронних підписів та/або печаток, що використовуються ПРРО, вносяться до Реєстру ПРРО.

 

Які строки сплати податку на нерухомість?

 

         Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі відповідає на запитання платників податків.

         Відповідно до п. п. 266.10.1. п. 266.10 ст. 266 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI (зі змінами та доповненнями) податкове зобов’язання за звітний рік з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачується:

         громадянами – протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення;

         юридичними особами – авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.

         Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».

 

Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано