Триває голосування за проєкти, подані на конкурс «Наша громада»

Дата: 14.05.2021 14:02
Кількість переглядів: 1776

10 травня розпочалося голосування та відбір 26 фіналістів конкурсу «Наша громада». Проголосувати можна до 23:59 31 травня.

У фінал конкурсу пройдуть 13 громад, проєкти яких отримають найбільшу підтримку за результатами інтернет-голосування, та 13 ТГ, які матимуть найвищі бали за результатами голосування експертного журі.

Відповідно до Правил конкурсу, проголосувати може бути людина, якій виповнилося 14 років і яка має посвідку на проживання на території України. Голосувати можна з будь-якого куточку країни, окрім тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях, Автономній Республіці Крим та місті Севастополі.

Жителі громади можуть голосувати не лише за проєкт своєї громади, а підтримувати й інші проєкти. Для цього необхідно зареєструватись на сайті otg.fakty.com.ua через електронну пошту або сторінку у Facebook. Кожен виборець може проголосувати п’ять разів за різні проєкти.

Голосування захищене від накруток ботами, а голоси оновлюються при кожному відкритті сторінки громади, але не частіше, ніж один раз на 1 хвилину.
 
У конкурсі беруть участь територіальні громади з різною кількістю жителів, а отже, мають різний потенціал залучення виборців до голосування з-поміж своїх мешканців. Щоб забезпечити рівність, для кожної громади розраховується рівень підтримки, який визначається за такою формулою: Рівень підтримки учасника = (Кількість голосів виборців за проєкт громади / Кількість жителів громади-учасника) Х 100%.

За результатом першого етапу, усього заявок подали 289 громад, з них 6 не пройшли відбір. Отже, допущено 283 громади, які проходять до етапу голосування.

Найбільше заявок громади надіслали за такими напрямами: туризм − 78, культура ? 47, екологія ? 31, залучення молоді ? 27, медицина та комунальна сфера ? по 16, інклюзія, розвиток підприємництва та освіта ? по 11, ініціатива для людей поважного віку ? 10, а лідерство жінок ? 2 заявки. Рекордними за кількість заявок є Дніпропетровська і Полтавська області.

Нагадаємо, що конкурс «Наша громада» запустили телеканали ICTV та СТБ спільно з Українським кризовим медіа-центром у рамках програми USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE). 

Підтримайте проєкт Чаплинської територіальної громади 

***

Програма USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) – це п’ятирічна програма, що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Програма спрямована на посилення місцевого самоврядування та створення кращих умов для розвитку територіальних громад, підвищення рівня залученості громадян до прийняття рішень та забезпечення підзвітності та прозорості в громадському управлінні. До консорціуму виконавців Програми DOBRE, на чолі з Global Communities, входять: Український кризовий медіа-центр; SocialBoost; Фонд розвитку місцевої демократії (FSLD/FRDL), Малопольська школа державного управління при Краківському університеті економіки (MSAP/UEK), Польща; Національний Демократичний Інститут (NDI).
 
Програма USAID DOBRE працює в 7 цільових областях: Дніпропетровській, Івано-Франківській, Харківській, Херсонській, Кіровоградській, Миколаївській та Тернопільській. Із червня 2020 Програма розпочала свою роботу ще в трьох областях: Запорізькій, Чернівецькій, та Чернігівській.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано