Головне управління Пенсійного фонду України в Херсонській області повідомляє

Дата: 09.04.2021 15:40
Кількість переглядів: 296

Статтею 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» (далі – Закон) передбачено, що з 1 квітня, без додаткового звернення до органів Пенсійного фонду, проводиться перерахунок пенсій особам, які після призначення/попереднього перерахунку пенсії  продовжували працювати та набули не менше 24 місяців страхового стажу, або менше 24 місяців страхового стажу, але після призначення/попереднього перерахунку пройшло не менше 2-х років.

          Відповідно до статті 24 Закону після 1 січня 2004 року обчислення страхового стажу здійснюється за даними Державного реєстру загальнообов’язкового держаного соціального страхування (далі – Реєстр) на підставі поданих страхувальником звітів та після надходження даних про сплату єдиного внеску.

          З 1 січня поточного року набрали чинності зміни до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» та Податкового кодексу України, якими передбачено подання єдиної звітності з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування і податку на доходи фізичних осіб щокварталу (замість щомісяця). Строки подання такої звітності згідно з Податковим кодексом України  становлять 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного кварталу.

          Це означає, що дані  про страховий стаж за перший квартал 2021 року будуть відображені в Реєстрі  не раніше середини другого кварталу.

          Отже, оскільки станом на 1 квітня 2021 року даних про набутий страховий стаж за січень та лютий поточного року в Реєстрі немає, тому автоматичний перерахунок пенсії працюючим пенсіонерам буде проведено після надходження відомостей про сплату єдиного внеску за цей період.

          Але, не слід турбуватися. Розмір пенсії буде переглянуто з 1 квітня цього року та проведено відповідну доплату.

          Працюючі пенсіонери, у яких станом на 01.04.2021 не виконуються вищевказані умови щодо страхового стажу, після набуття права на такий перерахунок можуть не чекати наступного автоматичного перерахунку та  особисто звернутися з відповідною заявою до органів Фонду.

          У разі виникнення додаткових питань радимо звертатися за  телефоном «гарячої» лінії Головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області за номером: 0552 35 39 02.

                                                                          

                                                                                             


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано