Вільні творити майбутнє

Дата: 21.11.2020 07:13
Кількість переглядів: 392

21 листопада щорічно відзначається День Гідності і Свободи згідно з указом Президента України від 13 листопада 2014 року. Саме цей день став початком знаменних доленосних подій у новітній українській історії: Помаранчева революція 2004 року та Революція Гідності 2013 року.

         З цього дня розпочались перші акції протесту української громадськості у відповідь на рішення тодішньої влади щодо припинення курсу на євроінтеграцію та скасування процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. І значно поширилися після силового розгону демонстрації у Києві вночі                  30 листопада. Під час протестів відбулися мітинги, демонстрації та студентські страйки.

         Революція Гідності стала трансформаційним, героїчним  і драматичним феноменом для України. Український народ довів свою відданість свободі, свою гідність, заплативши, однак, за такі цінності найвищу ціну – життям 107 учасників акції протесту, Героїв України, названих Небесною Сотнею.

         Тільки той, хто має гідність, може знайти в собі сили робити те, що вважає за потрібне, не зважаючи на страх. Страх смерті.

         Але варто пам’ятати, що обраний українським народом шлях хоч і важкий, але незворотній – події, які почалися біля монументу Незалежності тривають і досі. Українці вибороли свободу і незалежність своєї держави і це їх щасливе майбутнє.

         Цій знаковій події працівники Чаплинської центральної бібліотеки презентували книжково-ілюстративну виставку «День, що змінив нашу країну» для  користувачів бібліотеки. Бібліотекарі вкотре розповідають відвідувачам про революційні події та патріотів України, які не пошкодували свого життя заради Свободи.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора