ЦНАПу Чаплинської селищної ради рік!

Дата: 16.10.2020 09:10
Кількість переглядів: 468

Шановні мешканці Чаплинської громади, от і настала золота осінь, а отже ми стоїмо на порозі першої річниці відкриття Центру надання адміністративних послуг, яке урочисто відбулося 17 жовтня 2019 року.

За цей нелегкий рік, під керівництвом голови громади – Фаустова Олексія Георгійовича відповідальними співробітниками відділу «Центр надання адміністративних послуг» Чаплинської селищної ради у співпраці з Херсонською обласною державною адміністрацією та Міністерством цифрової трансформації, постійно проводилась робота щодо запровадження нових підходів по наданню адміністративних послуг з метою забезпечення їх високої якості.

Так, незважаючи на карантинні обмеження, за рік роботи, працівниками відділу надано більше 19 тисяч адміністративних послуг різного роду.

Громадяни, значна частина з яких жителі окупованої території                      АР Крим отримали 1615 послуг Державної міграційної служби України. Працівниками відділу оформлено 813 паспортів громадянина України для виїзду закордон та 467 паспортів у формі ID-картки, проведено 335 вклеювань фото.

За вказаний період, надано 2377 послуг Держгеокадастру, з яких 739 «Надання витягу з Державного земельного кадастру», здійснено безпосередньо працівниками ЦНАПу.

Також значну частину склали послуги, що надаються селищною              радою – 956 та з реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання – 1539.

Слід зазначити, що протягом цього року, у Центрі запроваджено надання адміністративних послуг соціального характеру з використанням програмного комплексу «Інформаційна система «Соціальна громада». Вказана система, забезпечує надання адміністративних послуг соціального характеру (субсидія, пільги тощо) в єдиній електронній базі.

Необхідно наголосити, що враховуючі зміни прийняті Урядом, використання такого комплексу з 2021 року є обов’язковим для органів місцевого самоврядування, а отже можна стверджувати, що Центр надання адміністративних послуг Чаплинської об’єднаної територіальної громади готовий до таких трансформацій, оскільки вже надано 232 адміністративні послуги соціального характеру.

Працюючи з органами Державної міграційної служби України, з 28 травня 2020 року, запроваджено комплексну послугу ID-14, що надає змогу молодому поколінню громади отримувати перший паспорт громадянина України з одночасним присвоєнням РНОКПП (ідентифікаційного коду). Вказане дозволяє молоді мінімізувати відвідування державних установ, та отримати послугу в одне відвідування ЦНАПу. Триває робота по спільному пілотному проекту щодо впровадженню послуг іноземцям та особам без громадянства.

Влітку 2020 року розгорнуто робоче місце по наданню послуг сервісних центрів МВС (виготовлення посвідчень водія та технічних паспортів автомобілів). Наразі, у зв’язку із запровадженням карантинних обмежень, ще не завершена робота по наданню доступів до баз даних працівникам Центру.

Також, відповідальними співробітниками відділу «Центр надання адміністративних послуг» Чаплинської селищної ради Херсонської області, запроваджено програмний комплекс «ЦНАП-SQS», який містить реєстр територіальної громади. Вказаний програмний комплекс, забезпечує актуалізацію бази даних жителів громади, а також автоматизацію з надання послуг «приписки» й надання відповідних відомостей на офіційні запити.

За рік роботи до місцевого бюджету спрямовано близько                            1 млн. 110 тисяч гривень, сплачених за надання адміністративних послуг.

З метою належного надання адміністративних послуг, працівники ЦНАПу постійно вдосконалюють свої вміння шляхом участі в різного роду тренінгах та вебінарах, вивчають позитивний досвід висвітлений Міністерством цифрової трансформації. Крім того, 06.08.2020 начальником відділу – Шульгою Олександром Олександровичем, прийнято участь в он-лайн форумі щодо створення та розвитку системи центрів надання адміністративних послуг, в якості спікера.

Протягом року роботи, Центр надання адміністративних послуг неодноразово відвідували поважні гості, такі як губернатор Херсонщини – Гусєв Юрій Вініамінович, Міністр закордонних справ Кулеба Дмитро Іванович та заступник Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Яременко Ігор Олександрович, Народні депутати України у складі комітету з питань деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій. За позитивним досвідом приїжджали представники громад Херсонської області.

Всіма гостями, була позитивно відзначена робота керівництва громади по організації комфорту та робочого процесу в Центрі.

Підсумовуючи все сказане, можна твердо відмітити, що за рік роботи, Центр надання адміністративних послуг Чаплинської селищної ради зарекомендував себе, як дійсно взірцевий та один із найпрогресивніших як в Херсонській області, так й в Україні.

 

Працюємо далі! ВСЕ БУДЕ ЦНАП!!!

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано