Пресслужба Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі інформує

Дата: 08.10.2020 14:30
Кількість переглядів: 383

Платники зібрали місцевим громадам Херсонщини 3,7 мільярда гривень податків

         Це на 196 млн гривень перевищує минулорічний показник надходжень податків та зборів до місцевих бюджетів. За 9 місяців 2020 року громади херсонського краю отримали на вирішення соціально-економічних потреб  3726 млн гривень або 57 відсотків від загальних надходжень зведеного бюджету. Про це повідомили спеціалісти управління податкового адміністрування Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та мСевастополі.

         Місцева громада м. Херсона отримала 40 відсотків від загальних надходжень або 1497 млн гривень податків та зборів. Платники м. Нової Каховки внесли до місцевого бюджету 338 млн гривень, ще 264 млн гривень податкових надходжень поповнили бюджети громад Каховського району.

         Зростання надходжень до місцевих бюджетів надають фінансові можливості їх прогнозованого та продуктивного використання для підвищення соціально-економічного добробуту мешканців нашої регіону

Херсонські податківці пропонують користуватися Е-кабінетом

         Спеціалісти управління електронних сервісів Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі з метою проведення превентивних заходів із запобігання коронавірусу запрошують платників податків подавати звітність в електронному вигляді та користуватись Електронним кабінетом.

         Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

         Робота у приватній частині Електронного кабінету здійснюється з використанням електронного цифрового підпису (кваліфікованого електронного підпису), отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

         Зокрема АЦСК ІДД ДПС, АЦСК АТ КБ «ПРИВАТБАНК», АЦСК ПАТ «УкрСиббанк», АЦСК АТ «Ощадбанк», АЦСК «МАSTERKEY» ТОВ «АРТ-МАСТЕР», АЦСК ТОВ «КС», АЦСК ДП «УСС», АЦСК «ТОВ «Алтерсайн», АЦСК ДП «Український інститут інтелектуальної власності»  тощо.

         У разі виникнення питань щодо користування Електронним кабінетом платника слід звертатися до служби підтримки за телефоном 0800501007 (напрямок 0) або за посиланням http://cabinet.tax.gov.ua/help/.

Яким чином покупець зможе перевірити розрахунковий документ (чек), виданий ПРРО, що працює в режимі в оффлайн?

         У розрахунковому документі (чеку) має обов'язково бути наявна позначка про проведення розрахункової операції в режимі офлайн.

         Перевірити наявність цього чеку в базі даних ДПС можливо через Електронний кабінет після завершення роботи ПРРО в режимі офлайн та передачі ним чека/чеків до фіскального сервера.

         Інформація про фіскальні номери, що увійшли до діапазону для використання ПРРО, що працює у режимі офлайн, буде оприлюднена в Електронному кабінеті із зазначенням даних про фіскальний номер ПРРО та про суб'єкта господарювання, для ПРРО якого зарезервовано фіскальні номери.

Зросли штрафи за порушення термінів зберігання первинних документів

         Спеціалісти управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та мСевастополі нагадують, що Законом України від 16 січня 2020 року №466-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві»  внесено зміни до ПКУ, зокрема в частині застосування штрафних санкцій за незбереження первинних документів, бухгалтерської та статистичної звітності.

         Так, з 23.05.2020 рнезабезпечення платником податків зберігання первинних документів, облікових та інших регістрів, бухгалтерської та статистичної звітності, інших документів з питань обчислення і сплати податків та зборів протягом установлених ПКУ строків їх зберігання та/або ненадання платником податків контролюючим органам оригіналів документів (крім документів, отриманих з Єдиного реєстру податкових накладних) чи їх копій при здійсненні податкового контролю у випадках, передбачених Кодексомтягне за собою накладення штрафу в розмірі 1 020 грн  (раніше штраф становив 510 грн).

         Ті самі дії, вчинені платником податків, до якого протягом року було застосовано штраф за таке саме порушення тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 2 040 грн (раніше — 1020 грн).

         Варто врахувати, що платники податків мають забезпечити зберігання первинних документів, регістрів бухгалтерського обліку, фінансової звітності, інших документів, пов’язаних з обчисленням і сплатою податків і зборів, ведення яких передбачено законодавством, а також документів, пов’язаних із виконанням вимог законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, протягом визначених законодавством термінів, але не менш як 1 095 днів з дня подання податкової звітності, для складення якої використовуються зазначені документи. Для документів та інформації, необхідної для здійснення податкового контролю за трансфертним ціноутворенням — термін зберігання становить 2555 днів.

         У разі неподання податкової звітності термін зберігання зазначених документів — не менш як 1095 днів з дня здійснення відповідної господарської операції (для відповідних дозвільних документівне менш як 1095 днів з дня завершення терміну їх дії).

         У разі ліквідації платника податків первинні документи, регістри бухгалтерського обліку, фінансової звітності, інших документів, пов’язаних з обчисленням і сплатою податків і зборів, ведення яких передбачено законодавством, а також документів, пов’язаних із виконанням вимог законодавства, за період діяльності платника податків не менш як 1095 днів (2555 днів — для документів та інформації, необхідної для здійснення податкового контролю за трансфертним ціноутворенням), що передували даті ліквідації платника податків, в установленому законодавством порядку передаються до архіву.

 

Урожай податків від аграріїв Херсонщини перевищив

113 мільйонів гривень

         За 9 місяців 2020 року місцеві бюджети Херсонщини отримали від платників четвертої групи спрощеної системи оподаткування
113,5 млн гривень єдиного податку. Інформацію повідомили спеціалісти управління податкового адміністрування Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

         Лідерами зі сплати єдиного податку четвертої групи є аграрії, що здійснюють діяльність у Каховському, Бериславському, Новотроїцькому та Чаплинському районах. Вони забезпечили 40 відсотків від загальних надходжень податку по області, що складає 45 млн гривень єдиного податку.

         За цей же період громадяни - одноосібники, які самостійно обробляють земельні ділянки (паї), з метою одержання прибутку задекларували
 146,2 млн гривень доходів. Загальна сума задекларованих статків на
20,6 млн гривень або на 15 відсотків більше, ніж торік. Сума самостійно визначених податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб склала 26,8 млн гривень та на 4,3 млн гривень перевищила минулорічний показник.

         Єдиний податок від платників четвертої групи спрощеної системи оподаткування та самостійно задекларовані податки від обробки сільськогосподарських земель та паїв стовідсотково зараховуються до загального фонду місцевих бюджетів Херсонщини, тобто до скарбниць мешканців громад, де працюють та сплачують податки такі сільгосптоваровиробники.

Про особливості ліцензування пального

         Ексклюзивно для бізнес - спільноти та підприємців Херсонщини з червня цього року працює новий інформаційно - просвітницький сервіс «Власний податковий консультант у Facebook».

         Дивіться 09 жовтня о 10-00 годині на офіційній сторінці Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі у Facebook за посиланням: https://www.facebook.com/tax.kherson.crimea.sevastopol

         Наш консультант - експерт:

         Аркаєва Наталія  - спеціаліст управління контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

 

Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано